OKW: Middeleeuwse geweven stripverhalen

8 november 2017, van 20:00 tot 22:00, ACEC-gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn

Door Agenda

Het OKW-Café organiseert op woensdag 8 november a.s. van 20.00-22.00 uur weer interessante bijeenkomst in het ACEC-gebouw, Roggestraat 44 te Apeldoorn. Toegang is gratis.
Er waren in de late middeleeuwen in Vlaanderen en Noord-Frankrijk uiterst bedreven vervaardigers van beeldrijke curieuze tapijten; in zekere zin vergelijkbaar met de Italiaanse fresco-schilders.
Deze fascinerende tapijten fungeerden als bescherming tegen koude en tocht in kastelen en kerken. In kerken hadden ze ook een educatieve functie: onderricht in Bijbelse verhalen. In dit verhaal zullen we kijken naar twee series: de tapijten in La Chaise Dieu die het leven van Jezus verbeelden en in Angers, de verbeelding van de Apocalyps ofwel de Openbaring van Johannes.

Wim Ahsmann (voormalig docent chemie) raakte tijdens zijn vele vakantiereizen in Frankrijk gefascineerd door dit onderwerp en wil graag anderen hiervan deelgenoot maken. Daarbij niet met de pretentie kenner te zijn maar veelal als amateur in de letterlijke betekenis van het woord. Hij wil bezoeken aan goed-toegankelijke collecties aanbevelen, zoals de abdij van La Chaise Dieu, het kasteel van Angers, Musée Cluny in Parijs, Palais du Tau in Reims e.v.a.

Meer informatie: www.okw-apeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?