Omar Ahaddaf – Grenzeloos

24 maart 2016, om 20:00, Hanoszaal te Apeldoorn

Door Agenda

Grenzeloos met Omar Ahaddaf
Omar Ahaddaf had als kleine jongen maar één wens: allochtoon worden. 12 jaar geleden kwam hij naar Nederland om een uitkering te scoren, maar dat is niet gelukt. Dan maar stand-up comedy, dacht hij.

 

Stap uit die box en zoek op die grenzen
Grenzeloos is een persoonlijke voorstelling waar vertelkunst, stand-up, muziek en theater samenkomen in een vloeiend geheel. Grenzeloos is dromen, ook als dat niet mogelijk lijkt. Grenzeloos is uit die box stappen, met gedachten én lijf. Grenzen opzoeken. Grenzeloos is de kunst van het relativeren en durven kijken vanuit andere perspectieven.

Twee dromen van Omar Ahaddaf zijn uitgekomen, hij is allochtoon geworden én stand-up comedian. Kom maar eens binnenshuis kijken en ontmoet Omar en zijn dromen.

 

Dromen en doen
Grenzeloos is Omar Ahaddaf. Opgegroeid in Marokko waar hij de Theateracademie heeft gedaan, een one man show op de universiteit deed en uitgenodigd werd voor het televisieprogramma De Future Stars. Zijn ambitie was om na de theateracademie naar Parijs te gaan. Toen dat mislukte reisde hij door naar Nederland, het land van de tolerantie en de vrijheid. Toch? De eerste jaren op Nederlandse bodem bracht Omar Ahaddaf door in de illegaliteit. Omar wilde graag op de planken staan in Nederland en uiteindelijk kon hij zich aanmelden bij de Amsterdamse Theater Academie.

 

Cabaretprijzen
Na zijn studie speelde hij in het stuk Mohamlet en De Nieuwe Kleren van de Keizer die in theaters door heel Nederland werd gespeeld. Daarna tourde hij met Hakim van Sesamstraat door het land met Achmed van Oranje. Omar behaalde in 2006 de publieksprijs Bij AKF en bij het Knock Out Comedy Festival de tweede plaats. Op het Leids Cabaret Festival 2012 wist Omar zowel de jury- als de publieksprijs op zijn naam te zetten.

 

Uit het juryrapport Leids cabaretfestival
Gedurfd. Iemand die iets te melden heeft, iemand met een statement; warm en innemend. En bovendien een cabaretier die de kunst verstaat zijn ideeën allerminst vrijblijvend over te brengen. Zijn optreden staat voor innerlijke noodzaak en relevantie. Hij is een verteller, voor een breed publiek verstaanbaar.”

 

Donderdag 24 maart, 20:00 uur

Hanoszaal

Kaarten € 17

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?