Ontdek CODA Museum tijdens de Museumweek

3 april 2017 - 9 april 2017, van 10:00 tot 17:30, Coda Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

CODA viert van 3 tot en met 9 april de Museumweek met maar liefst vier verschillende tentoonstellingen en een speciaal activiteitenprogramma voor jong en oud. Het thema van de landelijke Museumweek is ook dit jaar Ons echte goud. Dichterbij dan je denkt! CODA heeft met haar museum, archief én bibliotheek prachtige juwelen in handen die u tijdens de Museumweek kunt ontdekken.

Museumweek-pronkstuk

De ADO speelgoed collectie is het museumweek-pronkstuk van CODA in 2017. De ADO collectie van CODA legt een prachtige verbinding tussen twintigste-eeuws modern design, De Stijl én een interessant hoofdstuk in de geschiedenis van Apeldoorn.

Programma

Op 8 en 9 april loopt u mee met verschillende rondleidingen door de tentoonstellingen in CODA Museum. Ontdek samen met een ervaren rondleider de mooiste werken in Lilith – Under my skin, Michel Szulc Krzyzanowski – Sequenties, Lucy Sarneel – Private Territory in Public, Met passie verzameld, met liefde geschonken, De Stijl – bloemlezing uit de vaste collectie en Waanzinnige Sier. Ook tijdens Onvergetelijk CODA, een rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, op 3 april wordt letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij een aantal van deze juwelen.

Ook het Apeldoornse goud is vertegenwoordigd: Donderdag 7 april wordt u rondgeleid langs de Historische Paviljoens op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek en vanaf 8 april is op deze verdieping een paviljoen ingericht rond de wijk ‘De Naald’. Deze wijk staat tot en met oktober centraal in de Atlas van Apeldoorn. Het Historisch Café (vrijdag 7 april) besteedt ook aandacht aan deze wijk, en daarnaast vertelt Chris Penning van Stichting Koninklijk Apeldoorn over de vergeten revolutie van 1688: “The Glorious Revolution”.

Uiteraard staan verder ook verschillende workshops voor het hele gezin op het programma. Op woensdag 5 en zondag 8 april is er een familieworkshop rond het thema De Stijl in CODA Atelier. Hier kan iedereen zijn of haar eigen minimeubel ontwerpen. Tot slot duiken ouders en kinderen op zaterdag 8 april in het archiefdepot tijdens de workshop Verzegeld. In CODA Archief dienen oude handschriften en zegels als inspiratiebron voor een zegelstempel die u zelf in CODA FabLab mag ontwerpen.

In CODA Junior is een speciale kindertentoonstelling ingericht rond het thema De Stijl, waar kinderen op speelse wijze kennis kunnen maken met deze kunstbeweging. Zo kunnen ze een ontwerp op de speciale lichttafel maken of met losse tapijttegels zelf een mooi tapijt maken.

Meer over de tentoonstellingen, workshops en rondleidingen en hoe u zich daarvoor kunt aanmelden is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/museumweek.

Voordeel tijdens de Museumweek in CODA!

Tijdens de Museumweek krijgt u 50% korting op de toegangsprijs. Heeft u een Museumkaart of CODA pas (groot of klein abonnement) dan krijgt u op vertoon van deze pas van ons iets lekkers bij de koffie/thee in CODA Café. Tot slot krijgt u van 3 tot en met 9 april 10% korting op al het moois in CODA Winkel (boeken uitgezonderd).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?