Ontdek het FabLab in CODA Junior

20 oktober 2014 - 22 oktober 2014, van 10:00 tot 12:00, CODA Junior

Door Redactie

CODA

Drie coole workshops in de herfstvakantie

Kom in de herfstvakantie naar het FabLab in CODA Junior en doe mee met de te gekke workshops op maandag 20, dinsdag 21 of woensdag 22 oktober. Leer 3D-tekenen en print je eigen 3D-ontwerp, maak je eigen toetsenbord van fruit of leer programmeren. Het kan allemaal in de herfstvakantie in CODA Junior aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn.

Ontdek het FabLab | maandag 20 oktober, 10.00 – 14.00 uur
Maak je eigen 3D ontwerp met het tekenprogramma Doodle 3D of met TinkerCAD. Heb je je ontwerp gemaakt in Doodle 3D, dan kun je dat gelijk printen en mee naar huis nemen. Je kunt ook je eigen puzzel maken: je tekening op karton wordt met de lasersnijder in puzzelstukken gesneden. Kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom; aanmelden voor deze gratis workshop is niet nodig.

Spelen met Shrimpkey | dinsdag 21 oktober, 10.15 – 12.00 uur
Tijdens deze workshop ga je je eigen toetsenbord of gamecomputer maken – van fruit! Hoe dat kan? Kom naar het FabLab en ontdek het zelf. Deze workshop is vooral geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Spelen met Shrimpkey wordt verzorgd door iQMaak, een bureau dat trainingen en workshops verzorgt over programmeren, elektronica en maakonderwijs. Meedoen? Meld je dan van tevoren aan via aanmelden@coda-apeldoorn.nl; de kosten zijn € 10,- per deelnemer.

Leer programmeren met Scratch | woensdag 22 oktober, 10.15 – 12.00 uur
Sjoerd Dirk Meijer van iQMaak laat de deelnemers (8-12 jaar) kennismaken met programmeren door zichzelf als robot op te stellen. Door hem heel nauwkeurige instructies te geven, moet deze ‘robot’ een boterham smeren. Vervolgens ga je zelf programmeren in Scratch. Meedoen? Meld je dan van tevoren aan via aanmelden@coda-apeldoorn.nl; de kosten zijn € 7,50 per deelnemer.

Aanmelden voor de workshops Spelen met Shrimpkey en Leer programmeren met Scratch doe je door een mail te sturen naar aanmelden@coda-apeldoorn.nl met daarin je naam en de workshop waar je aan mee wilt doen. Wij zorgen er dan voor dat het kaartje voor je klaar ligt bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299 Apeldoorn). Bij het afhalen van je kaartje kun je gelijk betalen (pin of contant).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?