Ontdek op de fiets het geheim van de grafheuvels

3 april 2014, van 13:00 tot 17:30, Coda café Apeldoorn

Door Agenda

CODA

In het kader van de tentoonstelling Sporen in het landschap. Het geheim van de Gelderse grafheuvels (t/m 21.04.2014) organiseren CODA, de gemeente Apeldoorn en het Fietsgilde Apeldoorn eenmalig een exclusieve fietstocht met de gemeentearcheoloog Masja Parlevliet als gids. De grafheuvels op de Veluwe zijn archeologische monumenten uit de prehistorie die nu nog zichtbaar zijn in het landschap. Altijd al meer willen weten over de mysterieuze heuvels in het landschap? Wanneer werden deze grafheuvels eigenlijk gebouwd, wanneer werden ze voor het eerst onderzocht, wat ligt er nu precies in de grafheuvels en waarom is het aantal grafheuvels op de Veluwe zo groot? Gemeentearcheoloog Masja Parlevliet zal tijdens de fietstocht op donderdagmiddag 3 april antwoord geven op vragen als deze. Deelnemers aan de fietstocht krijgen bij verschillende grafheuvels verhalen te horen over archeologische opgravingen, vondsten, rituelen en de ligging in het landschap. Voorafgaand aan de fietstocht is er kort gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken.

De fietstocht is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en niet opziet tegen een flinke fietstocht met af en toe een klim of onverhard pad. De route voert deels door de bossen van het Kroondomein en is ongeveer 25 kilometer lang. U dient zelf drinken voor onderweg mee te nemen. Maximum aantal deelnemers is 40.
Fietstocht langs grafheuvels | donderdag 3 april | Start- en eindpunt in CODA Café, Vosselmanstraat 299 Apeldoorn | inloop vanaf 12.45 uur, aanvang 13.00 uur, einde programma 17.30 uur |

Aanmelden: stuur een mail naar evenementen@coda-apeldoorn.nl o.v.v. fietstocht grafheuvels en het aantal deelnemers. Voordeelprijs: € 9,00 per persoon (inclusief koffie, borrel, toegang museum, gids).

PROGRAMMA
12.45 uur Inloop
13.00 uur Ontvangst in CODA Café met koffie/thee
13.20-13.45 uur Korte rondleiding door de tentoonstelling Sporen in het landschap
14.00 uur Start fietstocht
17.00 uur Afsluiting met hapje en drankje in CODA Café

Dit arrangement wordt ondersteund door het Erfgoedplatform Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?