Onthulling & opening ‘Graeme Warrack’ gebouw

17 augustus 2012, van 11:00 tot 11:45, Koning Willem III kazerne

Door Redactie

Op vrijdag 17 augustus krijgt gebouw 24 op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn officieel de naam ‘Graeme Warrack’.
De Koninklijke Marechaussee organiseert jaarlijks op de Koning Willem III kazerne de Airborne herdenking waar de gebeurtenissen rond september en oktober 1944 worden herdacht. De kazerne werd door de Duitse bezetter gebruikt als “Airborne Military Hospital Apeldoorn”. Hier verbleven ruim 1750 achtergebleven gewonden, waaronder 50 Polen, van de Slag om Arnhem.
De door de Duitse troepen krijgsgevangen genomen Britse divisiearts kolonel Graeme Warrack verborg zich in een kast in gebouw 24 alvorens hij op 29 oktober 1944 uit de kazerne ontsnapte.
Ter herinnering aan deze periode is in de ruimte waar hij zich verborgen heeft gehouden een traditiekamer ingericht. Deze ruimte is naar Graeme Warrack vernoemd. Vrijdag zullen de nabestaanden van Graeme Warrack het gebouw en de kamer onthullen en officieel openen. Warrack’s zoon, Bill Warrack, de neef van zijn zoon die naar de divisiearts is vernoemd, Graeme Hutcheson, en de schoonzoon van Bill, Frank Morgan, komen hier speciaal voor over uit Schotland.
Het programma start om 11.00 en zal eindigen rond 11.45.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?