Onthulling “Panorama Foenix”

14 februari 2015, om 14:00, Foenix aan Aruba 6 te Apeldoorn

Door Agenda

© Bas Fontein

Op zaterdag 14 februari, om 14.00 uur, zal de Apeldoornse kunstenaar Bas Fontein, bij Foenix aan Aruba 6 te Apeldoorn zijn installatie met de titel “Panorama Foenix” onthullen.

Bas Fontein is een conceptueel kunstenaar die inmiddels zijn sporen heeft verdiend en telkens ook de kenners van zijn werken blijft verrassen. In zijn configuratie die nu te zien is brengt hij bestaande werken in zo’n positie dat er een compleet nieuw werk is ontstaan. Een vorm van hergebruik die veel bezoekers van Foenix natuurlijk zal aanspreken.

Foenix heeft twee maanden lang de geschilderde landschappen die binnen kwamen apart gelegd voor beeldend kunstenaar Bas Fontein. Deze vergezichten – die voorheen Apeldoornse woonkamers een alternatief uitzicht boden – heeft Fontein bij elkaar gebracht in een panorama. Zo is een nieuw landschap ontstaan met zee, boerderijen, bossen en winter; zonder begin of einde.

Foenix verrast op deze wijze haar bezoekers met een panorama van drie meter in doorsnee. Te beleven tijdens onze openingsuren op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?