Onthulling Zonnebloembus Paleis Het Loo

28 mei 2014, Hesmerg

Door Redactie

Hesmerg

 

Vandaag vindt op museum Paleis Het Loo de onthulling en ingebruikname plaats van de ‘Zonnebloempendelbus’. H.K.H. Prinses Margriet zal als eerste, met een vrijwilliger van de Zonnebloem, gebruik maken van dit voertuig. De ingebruikname staat symbool voor de officiële start van het project ‘Paleis Het Loo toegankelijk voor iedereen!’

Paleis Het Loo en de Zonnebloem zetten zich in voor een optimale toegankelijkheid van het museumcomplex voor mensen met een fysieke beperking. Dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij wordt de toegang tot paleis en tuinen duurzaam verbeterd door het inzetten van speciaal aangepaste, elektrische pendelbusjes èn het verharden en aanleggen van diverse paden op het terrein.

De Zonnebloem organiseert dit jaar bijna honderd Zonnebloemdagen naar Paleis Het Loo, waarvan de eerste op 4 maart jl. heeft plaatsgevonden en de laatste voor eind oktober staat gepland. Het museumpaleis was al toegankelijk voor bezoekers met een beperking, maar dankzij dit initiatief kunnen de maar liefst 10.000 ‘Zonnebloemers’ en vele anderen nog meer genieten van een dagje naar Paleis Het Loo!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?