Ontmoeting van culturen in de Maten

10 april 2016, om 13:30, De Drie Ranken, Eglantierlaan 202, Apeldoorn

Door Agenda

Zondag 10 april 2016, vanaf 13.30 uur, organiseert Stichting Ontmoeting de Maten (SOM),  voor de elfde maal “De Maten in Geuren en Kleuren”.  Deze activiteit zal dit jaar weer in De Drie Ranken, Eglantierlaan 202 te Apeldoorn, plaatsvinden.

De ‘Maten in Geuren en Kleuren’ is een jaarlijkse culturele ontmoeting die al 10 keer met succes is georganiseerd. De laatste edities bezochten ruim 600 mensen dit evenement.  

Bij de ‘Maten in Geuren en Kleuren’ staat het presenteren van aspecten van diverse culturen centraal. Bezoekers en deelnemers krijgen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, kennis te maken en ervaring op te doen met aspecten van diverse culturen die er in de Apeldoornse samenleving zijn.

Met ‘De Maten in Geuren en Kleuren’ 2016 wordt ook op de actualiteit ingespeeld. Dat komt tot uiting in een lezing, onder de titel “migratie in historisch perspectief”, verzorgd door prof. dr. Marlou Schrover, hoogleraar Geschiedenis van Migratie en ongelijkheid aan de Universiteit van Leiden. Tevens worden drie workshops gegeven over arbeidsmigratie (drs. Aydin Yenal), migratie uit de voormalige koloniën (drs. Wim Manuhutu) en asielmigratie/vluchtelingen (mevr. Marijke Toorman).

Evenals de voorgaande jaren zal het programma van 10 april bestaan uit drie onderdelen: Lezing en workshops over migratie, een infomarkt over diverse culturen die aanwezig zijn in Apeldoorn en organisaties die hier mee betrokken zijn en een afsluitend optreden door de Internationale dansgroep Hai La Joc die verschillende dansen gaat laten zien.

Door het organiseren van deze activiteit wil Stichting Ontmoeting de Maten (SOM) een bijdrage leveren aan het bevorderen van onderling begrip en respect voor elkaar ten gunste van de leefbaarheid in de wijk.

Het programma van 10 april zal om 13.30 uur officieel geopend worden door wethouder Detlev Cziesso.

Voor meer informatie over deze activiteit kunt u surfen naar: www.stichtingontmoetingdematen.nl of mailen naar info@stichtingontmoetingdematen.nl of bellen (06 – 80105113)

Aan deze activiteit werken de kerkelijke gemeenschap de Drie Ranken, Mudanthe en Theater Zonder Grens actief mee.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?