Onvergetelijk CODA

7 november 2016, van 14:30 tot 16:00, CODA Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, €7,50

Door Agenda

Met Onvergetelijk CODA biedt CODA speciale interactieve rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (partner, kinderen, buren, familie of vrienden) waarin samen genieten centraal staat. Deze middag gaat het er niet om of je veel over kunst weet, maar om het samen delen van verhalen en ervaringen – en steeds meer mensen ontdekken hoe ontspannen deze middag is. Speciaal opgeleide rondleiders behandelen aan de hand van het thema ‘Lijn’ verschillende werken die te zien zijn in de tentoonstelling What Remains. De middag begint zoals altijd om 14.00 uur met een kopje koffie of thee waarna alle deelnemers samen de tentoonstelling bezoeken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl


Tentoonstelling

In What Remains zijn werken rond het centrale thema schoonheid en verval te zien en een aantal van die werken staat tijdens de rondleiding van 7 november centraal. De geselecteerde werken zijn door het sterke lijnenspel met elkaar verbonden. Lijnen, die vaak een wereld aan verhalen en emoties verbergen en deze middag gaan de deelnemers die samen ontrafelen. Dit gebeurt in een ongedwongen en ontspannen sfeer waarbij de ervaren rondleiders alle deelnemers uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen of verhalen te delen. De werken die deze middag aan bod komen zijn van Jan Eric Visser (Zonder titel), Margot Jäschke (Manhattan,  Taniguchi (Green Remains), Feipel en Bechameil (Un monde parfait, installatie) en Marchand et Meffre (Uptown Theatre Chicago).

Onvergetelijk CODA

Onder begeleiding rondleiders bezoeken de deelnemers samen de tentoonstelling What Remains in CODA Museum. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgt iedereen de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen waarbij de nadruk niet op de ziekte ligt. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mensen met dementie als voor hun mantelzorgers (partner, kinderen, buren, familie of vrienden) een bijzondere ervaring. De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee. De kosten zijn €7,50 incl. rondleiding en toegang tot het museum.

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen en u dient zich daarom vóór 4 november aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. De volgende rondleiding staat gepland op maandag 5 december.

Onvergetelijk CODA heeft dit jaar de derde prijs bij de verkiezing voor ‘Meest maatschappelijk uitje’ van de ANWB gewonnen. Daarnaast heeft CODA als eerste organisatie in de regio het vignet ‘Dementievriendelijke organisatie’ uit handen van Alzheimer Oost-Veluwe gekregen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?