Onvergetelijk CODA

6 november 2017, van 14:30 tot 16:00, CODA Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn , €7,50

Door Agenda

 

Onvergetelijk CODA heeft al drie jaar de eerste maandag van de maand plaats in CODA Museum. Tijdens deze interactieve rondleidingen staat samen genieten centraal. Een bijzondere wandeling langs verschillende kunstwerken in CODA Museum waarbij verhalen en ervaringen gedeeld kunnen worden. Het thema van deze maand is ‘Natuurlijk mooi?’. De middag begint om 14.00 uur met koffie of thee; de rondleiding start om 14.30 uur.

Voor de rondleiding in november is gekozen voor een thema waar iedereen dagelijks mee te maken heeft: natuur. In de tentoonstelling Expedition Nature zijn werken te zien waarin de natuur centraal staat en in Big, Bold & Beautiful worden sieraden getoond die de natuur een bijzondere eer aan doen. Wat betekent ‘Natuurlijk mooi?’ voor u – zijn dat donkergrijze luchten of dieren? De speciaal opgeleide rondleiders nemen u mee langs kunstwerken die met dit thema te maken hebben.

Kunstenaar Karin Bos is gespecialiseerd in schilderen, tekenen en grafiek en in Expedition Nature wordt werk van de afgelopen tien jaar van haar getoond. Hierin is goed te zien hoe het landschap haar leidt in haar onderzoek naar wat de mens en het landschap of de natuur met elkaar verbindt. Naast deze solotentoonstelling heeft zij als gastcurator twintig kunstenaars uitgenodigd om ook een bijdrage aan de groepstentoonstelling te leveren. Expedition Nature toont deze werken en dit levert een bijzondere kijk op het landschap en de natuur op. In de tentoonstelling Big, Bold & Beautiful zijn sieraden uit de CODA collectie te zien, waarbij stilgestaan wordt bij een aantal sieraden waarin het thema ‘Natuurlijk mooi?’ op een bijzondere manier verwerkt is.

Onvergetelijk CODA

Met een maandelijks wisselend thema is deelname aan Onvergetelijk CODA iedere keer de moeite waard! Onze rondleiders begeleiden en inspireren de deelnemers door samen naar kunst te kijken, vragen te stellen en door samen creatieve opdrachten uit te voeren. Iedereen krijgt de mogelijkheid om verhalen, ervaringen en ideeën (met elkaar) te delen. Onvergetelijk CODA is voor mensen met dementie én voor hun mantelzorgers een ontspannen middagje uit, iedere keer weer.

In het kader van de ‘Dag van de Mantelzorg’ op 10 november geldt voor de Onvergetelijk-rondleiding van 6 november een aangepast tarief, namelijk ‘2=1’: Bij één betaald toegangsbewijs à € 7,50 krijgt u van ons één kaartje gratis! Het tarief is inclusief rondleiding, entree CODA Museum en koffie of thee tijdens de inloop. De rondleiding begint om 14.30 uur, u bent vanaf 14.00 uur van harte welkom.

Aanmelden

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen. Meld u daarom uiterlijk vrijdag 3 november aan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Onvergetelijk CODA’. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. De laatste rondleiding van dit jaar staat gepland op maandag 4 december. In 2018 starten de reguliere rondleidingen vanaf februari (5 februari 2018).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?