Onvergetelijk CODA in het teken van CODA Paper Art

7 september 2015, van 14:30 tot 17:00, CODA

Door Redactie

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

CODA Museum | maandag 7 september 2015 | 14.30–16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie en thee 

Onvergetelijk CODA, een uniek programma met interactieve rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, staat maandag 7 september opnieuw  in het teken van CODA Paper Art. In deze internationale tentoonstelling is werk van 42 kunstenaars uit binnen- en buitenland te bewonderen die papier en karton in hun werk centraal stellen. CODA Museum is een van de tien musea die deelneemt aan dit speciale programma. De rondleiding van 7 september heeft een aantal bijzondere werken als vertrekpunt; het thema is  ‘Mensbeelden’.

CODA Paper Art

Papier en karton zijn relatief eenvoudige en naar verhouding goedkope materialen. In combinatie met traditionele en moderne technieken en de inspiratie van de kunstenaar, tonen ze de oneindige mogelijkheden en zeggingskracht van het materiaal. CODA Paper Art biedt – letterlijk en figuurlijk – alle ruimte aan de installaties, ruimtelijk werk en aan een bijzondere selectie sieraden. 

Onvergetelijk CODA staat in CODA Paper Art stil bij  Li Hongo, Buste van Agrippa, Andy Singleton, Anatomic, Suska Macker Augenbrochen. Kunstwerken die met elkaar verbonden worden door de verwondering die ze oproepen over het mensbeeld. Bij het thema ‘Mensbeelden’ komen verschillende kanten van de mens naar voren zoals de tijd waarin en de plaats waar mensen leven of hoe we tegen de mens aankijken. Wat het betekent het om mens te zijn, verandert mee met de tijd waarin we leven en met onder andere de levensbeschouwelijke en religieuze overtuigingen en de filosofische stroming die mensen aanhangen. Tijdens deze rondleiding wordt duidelijk dat de kunstenaars op verschillende manieren naar de mens gekeken hebben. De rondleiding laat de deelnemers anders naar papier en de eindeloze mogelijkheden die het biedt kijken waarbij verwonderding en verrassing centraal staan.

Na ontvangst met koffie of thee wordt een bezoek gebracht aan de tentoonstelling waar aan de hand van de verschillende kunstwerken ervaringen en verhalen met elkaar gedeeld kunnen worden. Belangrijk is dat deze rondleiding voor zowel de mantelzorger als voor de mensen met dementie een bijzondere ervaring is.

De kosten voor deze rondleiding bedragen € 7,50 per persoon (inclusief koffie of thee). U kunt gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart. De rondleiding begint om 14.30 uur; inloop vanaf 14.00 uur. Na afloop van de rondleiding krijgen de deelnemers een ansichtkaart van één van de getoonde werken.

Aanmelden voor Onvergetelijk CODA doet u door een mail voor 4 september te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen, of telefonisch (055-5268565). Groepen kunnen eventueel ook op andere tijden en dagen een rondleiding reserveren. Hiervoor kunt u contact opnemen met Annemiek van der Horst (a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl).

Informatie over Onvergetelijk CODA is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?