Onvergetelijk CODA: rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

4 mei 2015, van 14:30 tot 16:00

Door Redactie

Maandag 4 mei kunt u weer deelnemen aan een bijzondere rondleiding door CODA Museum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, Onvergetelijk CODA. De tentoonstellingen Schilderij van het jaar 2014 en Keramiek Triënnale zijn het vertrekpunt voor deze interactieve rondleiding met als thema ‘Goed en kwaad’.

Schilderij van het jaar 2014
Deze tentoonstelling laat een selectie van de mooiste schilderijen uit Nederland en België zien die voor de wedstrijd Schilderij van het jaar 2014 door 632 kunstenaars zijn ingezonden. De werken Evil and Innocence van Corinne Claes en Baadster tussen de waterlelies van Michaël Marek worden nader bestudeerd en besproken.

Keramiek Triënnale
Keramiek Triënnale toont werk van maar liefst vijftig kunstenaars uit Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Uit het grote aanbod zijn drie werken gekozen die samen besproken worden. Het gaat om The Terracotta Davids van Helmie Brugman, Rein Hart van Patrick Bergsma en Once upon a time van Mariette van der Ven. Aan het eind van de rondleiding wordt de film vertoond over het maakproces van The Terracotta Davids van Helmie Brugman.

De deelnemers kunnen hun ervaringen en verhalen aan de hand van deze verschillende werken met elkaar delen; ze worden hierbij begeleid door speciaal opgeleide museumdocenten en vrijwilligers.

De kosten voor deze rondleiding bedragen € 7,50 per persoon, inclusief koffie of thee vooraf. U kunt gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart. Na afloop van de rondleiding krijgen de deelnemers een ansichtkaart van een van de getoonde werken. De rondleiding begint om 14.30 uur; inloop vanaf 14.00 uur.

Aanmelden voor Onvergetelijk CODA op 4 mei doet u door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Groepen kunnen eventueel ook op andere tijden en dagen een rondleiding reserveren; hiervoor kunt u contact opnemen met Annemiek van der Horst (a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl).

Informatie over Onvergetelijk CODA is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk.

 

CODA Museum | maandag 4 mei 2015 | 14.30–16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie en thee

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Museum Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?