Onvergetelijk CODA: rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

2 maart 2015, om 14:00, Coda Apeldoorn

Door Agenda

Mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen maandag 2 maart weer deelnemen aan een bijzondere rondleiding in CODA Museum: Onvergetelijk CODA. Deze keer zijn de tentoonstellingen Schilderij van het jaar 2014 en Gekleurde Herinnering en de papieren kast van Couzijn van Leeuwen het vertrekpunt voor deze interactieve rondleiding met als thema ‘Houvast en geborgenheid’.

Schilderij van het Jaar 2014

Deze tentoonstelling laat een selectie van de mooiste schilderijen uit Nederland en België zien die voor de wedstrijd Schilderij van het Jaar 2014 door 632 kunstenaars zijn ingezonden. De drie werken Soldiers in Arms, Homeless en Christoffel worden nader bestudeerd en besproken.
Gekleurde Herinnering – Cees Andriessen
In de ruim vijfenveertig jaar die zijn loopbaan als beeldend kunstenaar beslaat, heeft Cees Andriessen een fijnzinnige en abstracte beeldtaal ontwikkeld. Opvallend zijn de subtiele vormen en veelal zachte kleuren die een ingetogen kracht uitstralen.

Couzijn van Leeuwen
Couzijn van Leeuwen heeft in 2007 in opdracht van CODA een papieren kast gemaakt die uit drie delen bestaat. Deze kast is gemaakt ter herinnering aan de bruikleen van de Aziatische collectie van het Rijksmuseum Amsterdam 2003-2007.

Aan de hand van de verschillende werken kunnen de deelnemers hun ervaringen en verhalen met elkaar delen. Speciaal opgeleide museumdocenten en vrijwilligers begeleiden de deelnemers hierbij.

De kosten voor deze rondleiding bedragen € 7,50 per persoon, inclusief koffie of thee vooraf. U kunt gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart. Na afloop van de rondleiding krijgen de deelnemers een ansichtkaart van een van de getoonde werken. De rondleiding begint om 14.30 uur; inloop vanaf 14.00 uur.

Aanmelden voor Onvergetelijk CODA op 2 maart 2015 doet u door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Groepen kunnen eventueel ook op andere tijden en dagen een rondleiding reserveren; hiervoor kunt u contact opnemen met Annemiek van der Horst (a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl).

Informatie over Onvergetelijk CODA is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?