Onvergetelijk CODA staat 2 mei in het teken van ‘Natuurschoon’

2 mei 2016, van 14:00 tot 16:00, Coda Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Interactieve rondleiding voor mensen met dementie en mantelzorger. Steeds meer mensen ontdekken hoe ontspannend Onvergetelijk CODA is, de interactieve rondleiding voor mensen met dementie en hun partners of mantelzorgers in CODA Museum. Samen in een ongedwongen en rustige sfeer naar kunst kijken, ontspant. Het gaat er tijdens Onvergetelijk CODA niet om of je veel over kunst weet, maar om het samen delen van verhalen en ervaringen. Dit bijzondere programma heeft dit jaar de derde prijs bij de verkiezing voor het ‘Meest maatschappelijk uitje’ van de ANWB gewonnen – iets waar CODA uiteraard enorm trots op is! Tijdens de rondleiding van 2 mei worden aan de hand van het thema ‘Natuurschoon’ vijf kunstwerken uit de tentoonstellingen Vernieuwd Verleden en Apeldoorn Art behandeld.

De rondleiding staat deze lentemaand in het teken van ‘Natuurschoon’. Hoe mooi de natuur dit seizoen is, is overal om u heen te zien. In de tuin, de bossen of aan de kust: struiken, planten en bomen staan prachtig in bloei. Ook in de tentoonstellingen Vernieuwd Verleden en Apeldoorn Art is dit natuurschoon te zien. Samen kijken we naar een aantal kunstwerken waarin dit aspect een belangrijke rol speelt. We ontdekken of we van deze foto’s, beelden of schilderijen hetzelfde gevoel krijgen als wanneer we écht in de natuur rondlopen. Misschien herkent u wel bekende plekjes.

Onvergetelijk CODA
Na ontvangst met koffie of thee brengen de deelnemers een bezoek aan beide tentoonstellingen. Onder begeleiding van speciaal getrainde rondleiders gaan ze met elkaar in gesprek. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgt iedereen de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen waarbij de nadruk niet op de ziekte ligt. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mantelzorgers als voor mensen met dementie een bijzondere ervaring. Na afloop krijgen de deelnemers ansichtkaarten van enkele van de getoonde kunstwerken mee naar huis zodat ze ook in een andere omgeving over dit bezoek na kunnen praten. Op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk staat een korte film die een goede indruk geeft van deze bijzondere rondleiding. De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee.Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen en u dient zich daarom van tevoren aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Annemiek van der Horst (a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl of 055- 5258512). De rondleiding in juni staat gepland op maandag 6 juni aanstaande.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?