Onvergetelijk CODA staat 7 december stil bij bijzondere werken van Teun Hocks en The Weather Diaries in CODA Museum

7 december 2015, om 14:00, CODA Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Onvergetelijk CODA: maandag 7 december 2015 | 14.30–16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur

‘Onvergetelijk CODA’ is een uniek programma met interactieve rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in CODA Museum. Tijdens de rondleiding van 7 december wordt letterlijk stil gestaan bij werken van Teun Hocks en The Weather Diaries, twee van de vier tentoonstellingen die momenteel in CODA Museum te bewonderen zijn. In beide tentoonstellingen worden werken getoond waarin fotografie, het schilderachtig bewerken van foto’s en het verhaal centraal staan. Het thema is deze keer ‘Mens en dier’ en aan de hand van vijf verschillende werken wordt hier aandacht aan besteed. U kunt zich voor deze rondleiding nog aanmelden tot vrijdag 4 december.

The Weather Diaries
In deze tentoonstelling van het kunstenaarsduo Sarah Cooper en Nina Gorfer zijn schilderachtige en poëtische foto’s en ruimtelijk werk van tien kunstenaars en ontwerpers uit IJsland, Groenland en de Faeröer eilanden te zien. ‘Onvergetelijk CODA’ staat deze keer stil bij Pesjur van Gudrun & Gudrun, bij The Herder van Guðmundur Jörundsson en bij Ena Holds the Sea van Bibi Chemnitz.

Teun Hocks
In de geënsceneerde fotoschilderijen van beeldend kunstenaar Teun Hocks speelt hij zelf de hoofdrol. Tijdens de rondleiding gaan we kijken naar en praten over twee van zijn werken (zonder titel) waarin een speciale rol voor mens en dier is weggelegd.

Onvergetelijk CODA
Na ontvangst met koffie of thee brengen de deelnemers een bezoek aan beide tentoonstellingen waar ze aan de hand van verschillende werken ervaringen en verhalen met elkaar kunnen delen. Deze rondleiding is door de interactieve opzet zowel voor de mantelzorger als voor de mensen met dementie een bijzondere ervaring. De kosten voor deze rondleiding bedragen € 7,50 per persoon (inclusief koffie of thee); u kunt gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart. De rondleiding begint om 14.30 uur; inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee. Na afloop van de rondleiding krijgen de deelnemers een ansichtkaart van een aantal van de getoonde werken.

Aanmelden doet u door vóór 4 december een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Er geldt een maximum aantal van 14 deelnemers. Groepen kunnen eventueel ook op andere tijden en dagen een rondleiding reserveren. Hiervoor kunt u contact opnemen met Annemiek van der Horst (a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl).

Aanvullende informatie over Onvergetelijk CODA is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?