Onvergetelijk CODA staat maandag 6 juni in het teken van ‘Anders verbeeld’

6 juni 2016, van 14:30 tot 16:00, CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

 

 

Interactieve rondleiding voor mensen met dementie

Steeds meer mensen ontdekken hoe ontspannend Onvergetelijk CODA is, de interactieve rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers door CODA Museum. Het gaat er tijdens dit bijzondere programma niet om of je veel over kunst weet, maar om het samen delen van verhalen en ervaringen. Tijdens de rondleiding van 6 juni worden aan de hand van het thema ‘Anders verbeeld’ kunstwerken uit de tentoonstelling Vernieuwd Verleden en uit de vaste collectie van CODA behandeld. Onvergetelijk CODA heeft eerder dit jaar de derde prijs bij de verkiezing voor ‘Meest maatschappelijk uitje’ van de ANWB gewonnen. Daarnaast heeft CODA begin deze maand als eerste organisatie in de regio het vignet ‘Dementievriendelijke organisatie’ uit handen van Alzheimer Oost-Veluwe gekregen!

De rondleiding op 6 juni staat in het teken van ‘Anders verbeeld’, een thema dat veel kunstenaars gebruiken om (meer) te vertellen over aloude thema’s in de beeldende kunst. Bekende vormen, verhalen of onderwerpen die terug te vinden zijn in de geschiedenis van de kunst, worden al generaties lang opnieuw verbeeld. Tijdens deze rondleiding is er ook ruimte voor herkenning van materialen of technieken waar kunstenaars hun eigen draai aan hebben gegeven of waardoor zij zich hebben laten inspireren. We staan stil bij oude mythologische verhalen die anders verbeeld zijn, bij oude ambachten die op een nieuwe manier ingezet worden en bij klassieke schilderkunstige thema’s gecombineerd met nieuwe technieken. Hierbij staan we letterlijk stil bij Still life with a lemon and a fist van Conor Vella, foto’s zonder titel (2013-2014 ) van Juul Kraaijer, Pauw I van Bouke de Vries, Tür van Gijs Frieling, de kast met vazen van Couzijn van Leeuwen en de Roosenkrans van Maria Roosen.

Onvergetelijk CODA
Onder begeleiding van speciaal getrainde rondleiders brengen de deelnemers een bezoek aan de tentoonstelling en gaan ze met elkaar in gesprek. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgt iedereen de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen waarbij de nadruk niet op de ziekte ligt. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mantelzorgers als voor mensen met dementie een bijzondere ervaring. De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee. Op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk staat een korte film die een goede indruk geeft van deze bijzondere rondleiding.

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen en u dient zich daarom van tevoren aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Annemiek van der Horst (a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl of 055- 5258512). De rondleiding in juli staat gepland op maandag 4 juli aanstaande.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?