Onvergetelijk CODA:‘Winter’

5 december 2016, van 14:30 tot 16:00, € 7,50 incl. rondleiding en toegang CODA Museum

Door Agenda

CODA

Met Onvergetelijk CODA biedt CODA speciale interactieve rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (partner, kinderen, buren, familie of vrienden) waarin samen genieten centraal staat. Deze middag gaat het er niet om of je veel over kunst weet, maar om het samen delen van verhalen en ervaringen – en steeds meer mensen ontdekken hoe ontspannen deze middag is. Speciaal opgeleide rondleiders behandelen 5 december aan de hand van het thema ‘Winter’ verschillende werken die te zien zijn in de tentoonstelling What Remains en Winter in Apeldoorn: beelden uit CODA Archief. De middag begint zoals altijd om 14.00 uur met een kopje koffie of thee waarna alle deelnemers samen de tentoonstelling bezoeken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl.

In december is het thema ‘Winter’ en hoewel we nog middenin de herfst zitten, kunnen we ons al wel een voorstelling maken van de winter. In CODA Kenniscentrum & Archief en op de Verdieping zijn momenteel foto’s en ander beeldmateriaal te zien rond het thema ‘Winter in Apeldoorn’. Bezoekers wanen zich weer even terug in de tijd, toen winters nog écht koud waren: Schaatsen op het kanaal op Friese doorlopers met een zelfgebreide ijsmuts op of met oorwarmers en misschien nog een extra krant op je borst tegen de kou. Tegen de achtergrond van een winters landschap gaan we foto’s maken waarbij de deelnemers gebruik kunnen maken van de aanwezige attributen zoals een sjaal, bontmuts of skipak – er hangt van alles aan de kapstok. Daarnaast worden ook een aantal winterse werken in What Remains bekeken.

Onvergetelijk CODA
Onder begeleiding van de rondleider bezoeken de deelnemers samen de tentoonstelling What Remains en Winter in Apeldoorn in CODA. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgt iedereen de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen waarbij de nadruk niet op de ziekte ligt. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mensen met dementie als voor hun mantelzorgers (partner, kinderen, buren, familie of vrienden) een bijzondere ervaring. De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur dit keer staat de warme chocolademelk voor u klaar.

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen en u dient zich daarom vóór 2 december aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. De volgende rondleiding staat gepland op maandag 9 januari 2017.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?