OOGSTFEEST, Loenen op de Veluwe

4 augustus 2019, van 11:00 tot 16:00, Vrijenbergweg 24, Loenen

Door Agenda

Kom zondag 4 augustus naar Loenen en doe mee aan het gezellige oogstfeest op en rond boerderij de Groote Modderkolk. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Herenboeren. Het graan op de akkers van Natuurmonumenten op de Loenense Enk is rijp om geoogst te worden. Kom kijken hoe dat in zijn werk gaat en hoe dat ging! Er zijn oude landbouwwerktuigen in actie te zien. Op de boerderij van Natuurmonumenten is een gezellige markt met producten, demonstraties en stoere activiteiten voor kinderen. Kortom er is van alles te beleven voor jong en oud. Speciale aandacht is er dit jaar voor de wilde bloemen en hun belang voor insecten die op hun beurt voor de bestuiving van een goede oogst zorgen.

Waar & Wanneer

Zondag 4 augustus van 11:00 uur tot 16:00 uur. Het evenemententerrein ligt aan de Vrijenbergweg 24 in Loenen. De entree is voor leden € 2,50, niet-leden betalen € 3,50. Via www.natuurmonumenten.nl/loenense-enk zijn kaarten te bestellen. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Oogstfeest

Met oude machines en tractoren wordt uitbundig het oogstfeest geopend. Alles op volle toeren. Tijdens het oogstfeest worden bezoekers even mee teruggenomen in de tijd. Ze zien hoe met een oude dorsmachine het kaf van het koren wordt gescheiden. Ook maken ze kennis met oude ambachten zoals manden maken en zijn er oude tractoren en stationaire motoren. Er is een markt gericht op producten van het land. Met de huifkar kan een rit worden gemaakt langs de akkers over de Loenense enk.

Activiteiten voor Kinderen

Voor kinderen is er een uitgebreid programma met leuke OERRR-activiteiten, o.a. het verkrijgen van het junior boswachter diploma, een blote voeten pad, ATB clinic met ATB-club ‘Last Gear, boomklimmen in klimtuig, pony rijden, spelen in het strodorp. Ook zal een boswachter verhalen vertellen.

Herenboeren

Sinds kort deelt NM haar terrein met de coöperatie Herenboeren de Groote Modderkolk. Een gemengd bedrijf voor 200 huishoudens uit de regio. Een deel van de brandrode runderen blijft op de Groote Modderkolk. Daarnaast houdt de coöperatie kippen, varkens en verbouwt zij groente op de akkers. Leden van de coöperatie zijn aanwezig om belangstellende van informatie te voorzien.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?