Ook Apeldoorn Fotostad Draait Door

14 juni 2014, van 10:00 tot 15:00

Door Redactie

© Apeldoorn Fotostad


Op zaterdag 14 juni, tijdens het tweede weekend van Apeldoorn Draait Door, zal een twintigtal fotografen van Apeldoorn Fotostad tussen 10.00 en 15.00 uur foto’s maken in het centrum van Apeldoorn. Tijdens deze dag gaan de fotografen fragmenten van mensen en het menselijk lichaam vastleggen. Al deze foto’s vormen uiteindelijk een fotomozaïek. Dit mozaïek zal te zien zijn tijdens de grote manifestatie ‘Apeldoorn Fotostad’ die tussen 30 augustus en 28 september gehouden wordt in het Apeldoornse cultuurkwartier.

Het mozaïek wordt verwerkt in een 15 meter lange loper, die straks in het ACEC-gebouw een grote blikvanger wordt. Op de loper worden de verschillende delen van het menselijk lichaam verwerkt: voeten, armen, handen, hoofd, etc. Vanaf het begin tot het eind moeten de fragmenten en objecten samensmelten tot een heel corpus.

De fotografen zijn zaterdag 14 juni herkenbaar aan een T-shirt van Apeldoorn Fotostad. Zij zullen ook bekendheid geven aan de manifestatie die eind augustus van start gaat.

 

Apeldoorn Fotostad: Bewegend Beeld

Van zaterdag 30 augustus tot en met zondag 28 september wordt in het gehele Apeldoornse cultuurkwartier ‘Apeldoorn Fotostad 2014’ gehouden. Voor deze editie is het centrale thema ‘menselijke natuur’. Een van de deelprojecten is ‘Bewegend beeld’.

De Stichting Apeldoorn Fotostad wil een podium zijn waarop zowel professionele – als amateurfotografen hun kennis, ervaring, ideeën en werk onderling, en met een breder publiek delen, waarmee de professionaliteit, creativiteit en interesse voor de fotografie verbreed en verdiept worden. Meer informatie is te vinden op: Apeldoornfotostad.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?