Op stap met de Nachtwachter

5 maart 2016, van 19:30 tot 21:30, Wim Niemeyer, Boswachter Communicatie en Recreatie Beheereenheid Oost-Veluwe, Vrijenbergweg 24 b, Loenen

Door Agenda

Ga met de Nachtwachter mee op een spannende tocht in de Reeënberg en ontdek de geheimen van de nacht. Het valt niet mee om dagmensen kennis te laten maken met de nacht van de Veluwe, maar de Nachtwachter weet als geen ander hoe hij dat moet aanpakken!

Een avontuurlijke tocht speciaal voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Natuurmonumenten organiseert deze tocht op 5 maart van 19.30 tot ca. 21.30 uur. De kosten voor deelname bedragen € 5,- p.p. voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- p.p. voor niet-leden. Let op: reserveer van te voren de deelname aan deze bijzondere tocht. In verband met de te verwachten grote belangstelling kunnen alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld deelnemen. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice, 035 – 655 99 55. Geschikt activiteit voor mensen die goed ter been zijn.

Geheimen van de Nacht
Een potje nachtsel en een flesje nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting. En als de duisternis in het bos voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.

Sluier van stilte
Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip Sluier van stilte en de woorden Krekelstem en Nachtconcert. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken hem na. Als stille getuige van deze bijzondere natuurervaring bungelt om hun nek een unieke medaillon.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op Twitter en Facebook:
@NM_Gelderland
www.facebook.com/DeVeluwe

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?