Op stap met de Nachtwachter

21 oktober 2017, van 19:30 tot 21:30, Reeënberg, parkeerplaats Loenense Waterval, Beekbergerweg, Loenen, € 8,00

Door Agenda

Ga met de Nachtwachter mee op een spannende tocht in de Reeënberg en ontdek de geheimen van de nacht.

Een avontuurlijke tocht speciaal voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Natuurmonumenten organiseert deze tocht op 21 oktober van 19.30 tot ca. 21.30 uur. De kosten voor deelname bedragen € 5,- p.p. voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- p.p. voor niet-leden. Let op: reserveer van te voren de deelname aan deze bijzondere tocht. Aanmelden om mee te doen, kan via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten De activiteit is geschikt voor volwassen die goed ter been zijn.

Geheimen van de Nacht
Een potje nachtsel en een flesje nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting. En als de duisternis in het bos voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.

Sluier van stilte
Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip Sluier van stilte en de woorden Krekelstem en Nachtconcert. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken hem na. Als stille getuige van deze bijzondere natuurervaring bungelt om hun nek een unieke medaillon.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op:

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?