Op weg naar CODA Paper Art 2013

10 juni 2013 - 11 augustus 2013, van 00:00 tot 23:59, CODA museum Apeldoorn

Door Agenda

http://www.coda-apeldoorn.nl/tentoonstellingen/coda-museum/op-weg-naar-coda-paper-art-2013/

 

 


In juli 2013 wordt de internationale tentoonstelling CODA Paper Art 2013 geopend. Op weg naar deze tentoonstelling is in CODA Museum een expositie ingericht waarbij papier en karton centraal staan. Papier en karton zijn fantastische materialen die kunstenaars en ontwerpers al eeuwenlang inspireren. Op weg naar CODA Paper Art 2013 laat zien dat een interieur ook ingericht kan worden met meubels, speelgoed en woonaccessoires van karton.
Het is een stevige materiaalsoort, goedkoop, recyclebaar en biologisch afbreekbaar en kan op diverse creatieve manieren worden toegepast.
Het is een stevige materiaalsoort, goedkoop, recyclebaar en biologisch afbreekbaar en kan op diverse creatieve manieren worden toegepast.
In tegenstelling tot de geldende regels in musea mag het publiek in deze tentoonstelling de duurzaamheid en sterkte van het materiaal testen: kinderen kunnen hun gang gaan in de speelhuisjes en de krukjes en de Flexible Love Seats nodigen uit om plaats te nemen..
De Flexible Love Seat is een bankje, dat als een accordeon kan worden uitgetrokken en zo in diverse vormen worden getransformeerd. Het is een object van de Taiwanese ontwerper Chishyen Shiu.
In het verlengde van deze expositie staat in de museumhal een levensgrote robot, een ontwerp van Bob van den Berg (studio-designer display & packaging Smurfit Kappa Zedek). Hij ontwierp deze voor de familiedag van zijn bedrijf. De robot had zo’n enorme impact dat de tweede generatie ondertussen ook geboren is en de derde onderweg.
Vanaf 6 juli toont CODA Museum in de tentoonstelling CODA Paper Art 2013 papieren en kartonnen kunstwerken van 24 beeldend kunstenaars en17 sieraadontwerpers uit binnen- en buitenland.
Op weg naar CODA Paper Art 2013 is mede mogelijk gemaakt door de Kartonwinkel (www.kartonwinkel.nl) uit Eindhoven en Smurfit Kappa Zedek (www.smurfitkappa.nl) uit Deventer.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Museum

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?