Open Atelierdagen Loenen

5 juli 2014 - 6 juli 2014, van 11:00 tot 17:00, Loenen

Door Redactie

CODA

Tijdens de Open Atelierdagen Loenen tonen tien verschillende kunstenaars en hun gastexposanten op zaterdag 5 en zondag 6 juli hun werkplek en de door hen gemaakte werken. De deelnemende ateliers zijn dat weekend van 11.00 tot 17.00 uur geopend en te herkennen aan een kunstzinnige letter L op de gevel. Speciaal voor dit weekend is een route van 16 kilometer langs de ateliers én de mooiste plekken van Loenen uitgestippeld; deze is te verkrijgen op elke deelnemende locatie en te downloaden via www.kunstinloenen.nl.

Er is een zeer gevarieerd aanbod aan beeldhouwwerken, schilderijen, sieraden, glaskunst, illustraties en houtsnijwerk. De kunstenaars vertellen graag over hun werk, de gebruikte technieken en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Daarnaast ontvangen bezoekers bij ieder atelier een verhaal dat verbonden is met het dorp Loenen of met de Loenermark, zoals het verhaal van ‘Glüende Gerrit’. Op deze manier wordt kunst gecombineerd met het Loenens cultureel erfgoed dat dit jaar centraal staat bij de Atlas van Apeldoorn. In totaal zijn er tien verhalen die de verhalenbundel compleet maken.

Speciaal voor kinderen wordt zondagmiddag van 14.00 – 16.00 uur doorlopend een gratis workshop gegeven in Galerie ‘t Arthuus aan de Eerbeekseweg 13A. Onder leiding van KunstenaarVoorEenDag en hun begeleiders kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en (ansicht)kaarten maken die geïnspireerd zijn op oude foto’s en (ansicht)kaarten uit Loenen.

Voor informatie over Atlas van Apeldoorn: Loenen verwijzen wij naar www.coda-apeldoorn .nl/atlas.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?