Open Dag Apeldoornse Roeivereniging de Grift

1 september 2012, van 11:00 tot 14:30, Marchantstraat, Apeldoorns Kanaal

Door Redactie

ARV De Grift

Je hoeft geen Olympiër te zijn: iedereen kan roeien. Ervaar het op zaterdag 1 september tijdens de Open Dag van de Apeldoornse Roeivereniging.

Belangstellenden zijn tussen 11.00 uur en 14.30 uur van harte welkom bij de botenloods aan het Apeldoorns Kanaal direct ten zuiden van de Marchantstraat. Er zijn rondleidingen met uitleg over de roeiboten. Er staan roei-ergometers om de roeibeweging te kunnen oefenen. Als dat goed gaat is er gelegenheid om zelf in een boot te stappen om te ervaren hoe leuk roeien is.

ARV de Grift is sinds 1 juni 2007 actief op het Apeldoorns Kanaal. Regelmatig zijn de roeiers te zien op het kanaal ten zuiden van de Marchantstraat. In vijf jaar hebben 105 Apeldoorners in de leeftijd van 12 tot 75 jaar het roeien in verenigingsverband ontdekt. Sommigen roeien alleen voor hun plezier, anderen trainen ook om aan wedstrijden of toertochten deel te nemen. Roeien doe je met je hele lichaam: spieren van benen, buik, rug en armen worden ingezet. Het is een combinatie van kracht en coördinatie, en men kan het alleen of in teamverband doen. Een zeer gezonde en sociale sport, en ook nog eens buiten in de natuur.

Nieuwe leden krijgen begeleiding van een instructeur om de fijne kneepjes van het roeien te leren. Dat kan enkele keren per week. Voor leden die ontspannen een tochtje willen roeien, organiseert de vereniging tochten zoals van Apeldoorn richting Dieren (en terug!) of bij andere verenigingen. De meer strijdlustige leden kunnen aan wedstrijden meedoen. Zo doen leden mee aan wedstrijden bij andere verenigingen, zoals de Elfstedentocht in Friesland, de IJsselregatta tussen Zutphen en Deventer en de Head en Novembervieren op de Amstel bij Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op www.arvdegrift.nl of mail naar info@arvdegrift.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?