Open dag basisscholen

8 oktober 2014, van 09:00 tot 12:00, Basisscholen Apeldoorn

Door Agenda

Veluwse onderwijsgroep

Vrijwel alle basisscholen in Apeldoorn houden op woensdag 8 oktober van 9.00 tot 12.00 uur een open dag. Een mooie kans voor ouders en kinderen om eens ongedwongen een kijkje te nemen bij één of meerdere scholen.

Een basisschool kiezen is een belangrijke stap in het leven van jonge kinderen. Zij brengen een groot deel van hun tijd door op school en die tijd zou natuurlijk zo aangenaam en leerzaam mogelijk moeten zijn.

In Apeldoorn is een ruim aanbod aan basisscholen. Via www.basisscholenapeldoorn.nl kunnen ouders een selectie maken van basisscholen die passen bij hun wensen en bij hun kind. Zo kunnen zij op deze website scholen selecteren op basis van criteria als type onderwijs, afstand en opvangmogelijkheden.

Om een goed beeld te krijgen van een school kunnen ouders vervolgens samen met hun kinderen tijdens de open dag van woensdag 8 oktober sfeer proeven, een rondleiding krijgen door de school en in gesprek gaan met leerkrachten en directie.

Kinderopvang en bso
Veel Apeldoornse scholen bieden ruimte aan kinderopvang in het schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang en wordt verzorgd door kinderopvangorganisaties. Tijdens de open dag zijn de meeste opvangruimtes te bezoeken en is ook informatie verkrijgbaar over de opvangmogelijkheden.

De open dag van woensdag 8 oktober en www.basisscholenapeldoorn.nl is een initiatief van onderwijsstichtingen Leerplein055, PCBO Apeldoorn en Veluwse Onderwijsgroep. Op de website staan ook scholen van andere stichtingen. Daardoor geeft de website een compleet beeld van het Apeldoornse basisonderwijs.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?