Open dag basisscholen Apeldoorn

6 april 2016, van 09:00 tot 12:00

Door Redactie

Gardeur Fotografie

Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing voor ouders en hun kinderen. In Apeldoorn is volop keuze. Het grote voordeel daarvan is dat ouders kunnen kiezen voor een school die het allerbest past bij hun kind. Nieuwsgierig wat de basisscholen te bieden hebben? Bezoek één of meerdere scholen tijdens de open dag op 6 april van 9.00 tot 12.00 uur.

Een open dag is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te ervaren op een basisschool en in gesprek te gaan met directie, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Ook voor peuters is een open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.

Op www.basisscholenapeldoorn.nl vinden bezoekers een overzicht van alle basisscholen in Apeldoorn. Via een aantal zoekfilters kunnen zij een eerste voorselectie maken van scholen die hen aanspreken. Stel bijvoorbeeld de maximale reistijd van huis naar school in of maak een keuze bij onderwijsvorm, kinderopvang, rooster of identiteit. Ook wordt op www.basisscholenapeldoorn.nl duidelijk welke scholen deelnemen aan de open dag van 6 april. Dat zijn in ieder geval alle basisscholen van de drie grote Apeldoornse onderwijskoepels: Leerplein055, PCBO en Veluwse Onderwijsgroep.

Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in hun schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op de open dag kunnen bezoekers meestal ook een kijkje nemen bij opvangruimtes en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.

Initiatiefnemers
De open dag van woensdag 6 april en www.basisscholenapeldoorn.nl zijn een initiatief van Leerplein055, PCBO Apeldoorn en Veluwse Onderwijsgroep. De stichtingen trekken hierin gezamenlijk, met alle basisscholen, op.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?