Open dag opgraving Hameinde

19 april 2017, van 13:00 tot 16:00, Ingang Hameinde Loenen

Door Agenda

Op woensdag 19 april organiseren we een open dag bij de opgraving aan de Hameinde in Loenen. Van 13.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom die geïnteresseerd is in het archeologisch onderzoek of het nieuwbouwproject dat daar in de toekomst komt.

Sinds enkele weken wordt er aan de Hameinde in Loenen archeologische onderzoek gedaan. Dit gebeurt omdat op deze plek in de toekomst door Slokker Vastgoed en Kondor Wessels Projecten 42 woningen gerealiseerd worden. Bij dit archeologisch onderzoek zijn sporen en vondsten uit verschillende perioden van de geschiedenis van Loenen gevonden.

Vondsten
De oudste vondst gaat terug tot in de prehistorie, we denken ongeveer 5000 jaar voor Christus. Ook zijn er sporen gevonden van hutkommen, dit zijn waarschijnlijk werkplaatsen die misschien wel in verband gebracht kunnen worden met de middeleeuwse ijzerindustrie. De jongste sporen zijn niet zo oud, deze laten de kassen zien, die tot een paar jaar geleden nog op deze plek hebben gestaan. Leuker is dat er ook sporen en vondsten gedaan zijn van de schaapskooi die uit oude kaarten bekend is en misschien wel van een oude boerderij die hier gestaan heeft.

Tijdens de open dag wordt het laatste nieuws over de vondsten verteld. En ook hoe archeologisch onderzoek eigenlijk in zijn werk gaat. De opgraving en de open dag is te vinden via de ingang aan de Hameinde in Loenen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?