Open middag Barb´s Beeldentuin

20 augustus 2017, Fluitersweg 34, Apeldoorn

Door Ben Eggermont

Op zondagmiddag 20 augustus is een OPEN MIDDAG in Barb’s Beeldentuin-Atelier-Galerie van Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel van 13 – 16.30 uur. De tuin vindt u aan de Fluitersweg 34 in Apeldoorn-Noord/Wenum Wiesel. En op zaterdagmiddag 26 augustus is er een workshop speksteen en boetseren, waarvoor u zich kunt inschrijven.

Op de OPEN MIDDAG kunt u kijken naar meestal figuratieve en organische bronzen en stenen beelden in de tuin. Barbara maakt 30 jaar beelden en heeft veel ervaring met het werken met diverse materialen zoals klei, was en brons en diverse steensoorten zoals marmer, franse kalksteen, serpentijn, speksteen etc.

Tijdens deze middag geeft ze informatie over de 12-weekse cursus boetseren die start in september en januari en over de workshops speksteen bewerken en boetseren met zelf hardende Plusklei. Met een groep een workshop inplannen op een eigen datum is ook mogelijk.

Bij goed weer is Barbara doorlopend aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt om nadere uitleg vragen.

De tuin is ingericht en beplant met heesters, bloemen, kruiden + fruitboompjes + struiken. Achterin de tuin is de plek voor workshops speksteen.

Er is een vijver met planten, kikkers, laatst een salamander gespot en andere waterbeestjes. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangt een insecten hotel en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin gemaakt. Meer informatie en aanmelden op www.barbsgallery.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?