Open Monumentendagen

8 september 2018 - 9 september 2018, CODA Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Gevarieerd programma rondom Open Monumentendagen op 8 en 9 september

Programmaboekje vanaf heden gratis verkrijgbaar

De landelijke BankGiro Loterij Open Monumentendagen hebben dit jaar plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september. In en om Apeldoorn zijn tal van locaties te bezichtigen die passen bij het thema ‘In Europa’. Uiteraard is die dagen ook een boeiend programma samengesteld en alle activiteiten en locaties zijn te lezen in het boekje dat te downloaden is via www.monumentendagenapeldoorn.nl. Wilt u liever een gedrukt exemplaar, dan kunt u dit vanaf vandaag gratis afhalen bij het Werkplein Activerium (Deventerstraat 46), de CODA vestigingen en bij verschillende boek- en tijdschriftenwinkels in Apeldoorn en op verschillende locaties in de dorpen.

De relatie tussen Apeldoorn en Europa is op 8 en 9 september niet alleen te ervaren door activiteiten die georganiseerd zijn, maar spreekt ook uit de oorspronkelijke functie van deelnemende locaties. Enkele voorbeelden zijn stationsgebouw Statie, Hotel de Keizerskroon, de Grote Kerk en de Zweedse Kapel in Apeldoorn. Ook in de omliggende dorpen Beekbergen, Loenen, Radio Kootwijk, Hoog Soeren en Hoenderloo zijn weer één of meerdere locaties te bezichtigen.

Bijzonder aan het programma is dat sommige locaties met elkaar verbonden worden door activiteiten en door de inzet van de paardentram bijvoorbeeld. Deze tram verbindt niet alleen het station met Hotel De Keizerskroon en tussenliggende locaties, maar biedt ook plek aan meereizende historische personages. Ook wordt een muzikale link gelegd tussen ‘De Uitkijk’ in Loenen en Statie, de stationshuiskamer in het stationsgebouw van Apeldoorn. Tal van locaties zijn uiteraard ook vanuit historisch oogpunt dit weekend een bezoek meer dan waard en natuurlijk ontbreken ook de Verhalenvertellers, een muzikale omlijsting en verschillende wandel- en fietsroutes niet.

Het centrale informatiepunt vindt u in het Apeldoornse stationsgebouw Statie. Hier vandaan vertrekt ook de paardentram en een oldtimer pendelbus richting Radio Kootwijk.

Deze 32ste editie van de Open Monumentendagen wordt vrijdag 7 september om 16.30 uur officieel geopend door wethouder Mark Sandmann in CODA Café (ingang CODA Museum). Aansluitend heeft tot 19.15 uur het Historisch Café plaats dat volledig in het teken staat van deze Open Monumentendagen; de toegang is gratis.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, volg ons dan via Facebook (facebook.com/erfgoedplatform).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?