Open Theaterles voor mensen met (Niet) Aangeboren Hersenletsel

12 september 2018, van 10:00 tot 11:30

Door Agenda

Mensen met (Niet) Aangeboren Hersenletsel en belangstelling voor theaterlessen zijn op woensdag 12 september welkom bij Theatergroep WirWar. Op deze woensdag is er een open theaterles van 10.00 tot 11.30 uur bij GIGANT aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.

De open les is bedoeld als kennismaking met de cursus die weer start in september. De bestaande theatergroep Wirwar heeft ruimte voor drie nieuwe cursisten. Theatergroep Wirwar bestaat vanaf september 2017 en wordt begeleid door Nienke Goossens (danstherapeut en dansdocent) en Aad van der Waal (dramadocent en stadsdichter van Apeldoorn). Wirwar heeft al twee voorstellingen gespeeld. Op speelse wijze – hilarisch, confronterend en ontroerend – toont de groep hoe ze de onvermijdelijke veranderingen in hun leven te lijf gaan. Naast het spelen met de eigen expressiemogelijkheden hoopt de groep dat door de voorstellingen meer begrip en (h)erkenning ontstaat over (Niet) Aangeboren Hersenletsel.

De spelers over de waarde van theatergroep Wirwar

,,Ik kijk echt uit naar de wekelijkse bijeenkomst van Wirwar, heb er altijd veel zin. Eindelijk niemand die raar kijkt hoe ik loop of doe. Ook fijn om niets uit te hoeven leggen….. iedereen snapt waar ik tegenaan loop. En toch zijn we allemaal zo verschillend en dat maakt het samenspel ook wel weer mooi. Hopelijk kan ik nog lang spelen bij Wirwar, iedere week weer een feest!”

,,De groep Wirwar betekent voor mij dat ik mezelf meer heb kunnen ontplooien in de richting van het mezelf zijn op de manier waar op ik nu in de wereld kijk en ben. Ik ervaar het als een gift om op een creatieve manier gezamenlijk meer kenbaarheid te geven aan wat hersenletsel teweeg kan brengen bij mensen. In een kannetje van positiviteit kun je een lach en een traan met een lepel van humor goed vermengen. De groep Wirwar geeft mij een fijn gevoel omdat iedereen elkaar in zijn of haar waarde laat.”

Over (Niet) Aangeboren Hersenletsel

Naar schatting leven in Apeldoornruim 6000 mensen met NAH. In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 160.000 (nieuwe) mensen te maken met een of ander vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. Eén op de vier inwoners van Nederland krijgt ooit in zijn of haar, leven met een hersenaandoening te maken. Het leven van deze mensen verandert hierdoor ingrijpend.

Aanmelden en meer informatie

Deelname aan de open les is gratis. De 18 theaterlessen kosten €121,-. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de cursus kan bij Nienke Goossens, theaterdocent bij GIGANT via sterrendans@ziggo.nl of via 06-25041394. Of door een mail te sturen aan Gretha Visserman van MEE Veluwe gretha.visserman@meeveluwe.nl .

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?