Open Tuinweekend 4evergreen

9 juni 2012, van 12:00 tot 17:00, Spelderholt Beekbergen

Door Nataliefde

Voor de vijfde keer organiseert 4evergreen.nu in Beekbergen haar open tuinenweekenden. In de weekenden van 9 en 10, 16 en 17 juni 2012 van 12.00 tot 17.00 uur kan iedereen terecht in de tuinen, met weer prachtige kunst en een uitstekend, gevarieerd muziekprogramma.

De vijfde editie van 4evergreen.nu wordt weer iets anders ingevuld dan de vorige keren. Voor het eerst vraagt 4evergreen.nu een bescheiden entree: voor € 5 krijgt men een passe-partout voor 4 tuinen met één consumptiebon. Bovendien zijn de tuinen ook doordeweeks geopend (maar dan zonder muziek), zodat tuingroepen en kunstliefhebbers ook door de week kunnen komen genieten.

De dagen van de open tuinen worden voorafgegaan door een openingsconcert door zeer talentvolle jonge mensen op het concertpodium in de Oude Kerk in Beekbergen. Het Youngsters Corner Quartet verzorgt het concert op vrijdagavond 8 juni 2012, om 20.00 uur.
Bij het concertkaartje van € 20,- zit een passe-partout voor alle vier de tuinen inbegrepen.

Over de locaties is het volgende op te merken:

Tuin 1: landschappelijke tuin aan de enk, met de sculpturen van Martha Waijop en Jos Kuppens, en keramiek van Ria Pastoor.

Tuin 2:  een kleine tuin onder de kijktuinen met grote eikenbomen en een linde. Met boordevolle borders, waarin veel geraniumsoorten. In de tuin is een waterpartij die fungeert als natuurlijk filtersysteem voor de zwemvijver.

In deze tuin zijn keramische sculpturen te zien van Lyda Dirkse. Verder zijn er druksels van Doortje de Vries.

Tuin 3: Een tuin passend bij de Engelse stijl van het door Henk Wegerif ontworpen buitenhuis. Oude bomen domineren het perceel, dat tussen hagen verscholen ligt. De tuin is verdeeld in kamers, waarvan een met een vijver en een met kruiden. In het bijbehorende weiland staat een imposante lindeboom.

Daarnaast een nieuwe tuin met grote vakken grassen en vlinderminnende planten en struiken. In deze tuin zijn de sculpturen van Elly van den Broek en Peter Hiemstra te zien.

Tuin 4: ook hier verschillende tuindelen: een bloemrijk, cottageachtige tuindeel en een border fijne grijze, lichtblauwe en gele tinten. Door een wilde bloemenwei met graspaden komt men bij een dieper gelegen terrein waar de Oude Beek van Beekbergen ontspringt. In deze tuin werk van Jos Dirix, Cor de Ree, Frank Driessen, Heidi Janssen en Wilma van Duuren.

Muziekprogramma
Behalve dat u van 9 t/m 17 juni van de bijzondere tuinen met de kunst kunt genieten, wordt er gedurende de twee weekenden ook een uitgebreid muzikaal programma aangeboden.

Optredende artiesten:
zaterdag 9 juni: Exota Trio, Prinses Juliana Beekbergen
zondag 10 juni: Vestibule ensemble, Frank van Geest
zaterdag 16 juni: Bruno en Lex, New Country Ramblers
zondag 17 juni: Threesome Jazz, Take the Biscuit

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?