opening europees Informatiecentrum in coda

6 mei 2013 - 24 april 2013, om 14:45, Coda Apeldoorn

Door Agenda

http://www.coda-apeldoorn.nl/europees-informatiecentrum/

Hoe belangrijk is Europa voor onze samenleving? Wat doet Europa eigenlijk precies voor ons? Antwoord op vragen als deze krijgt u vanaf 7 mei in het nieuwe Europees Informatiecentrum in CODA.

CODA heeft in samenwerking met de gemeente Apeldoorn in oktober 2012 een succesvolle  aanvraag ingediend bij het directoraat-generaal van de Europese Commissie voor de vestiging van een Europe Direct Information Centre (EDIC) in Apeldoorn. Het nieuwe Europees Informatiecentrum in CODA Centrale Bibliotheek wordt op maandag 6 mei om 15.15 uur door burgemeester John Berends geopend. CODA maakt met dit centrum deel uit van een landelijk netwerk dat de projecttitel Europe Direct 2013-2017 draagt.

 Het netwerk van Europe Direct Information Centres is één van de belangrijkste instrumenten van de Europese Unie om burgers voor te lichten over de Europese Unie en haar activiteiten. Deze centra verschaffen inzicht in burgerrechten en informeren over alle activiteiten en beslissingen van de Europese Unie die van invloed zijn op het dagelijks leven van burgers.

CODA heeft ruime ervaring met het vergaren en het toegankelijk maken van informatie voor een zo breed mogelijk publiek. CODA heeft bovendien de juiste expertise in huis voor het geven van advies en inlichtingen.

Met al uw vragen over Europa kunt u vanaf 7 mei terecht bij de inlichtingenbalie van het Europees Informatiecentrum op de 1e verdieping van CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 Apeldoorn. U kunt uw vragen ook telefonisch stellen tijdens de openingstijden van de bibliotheek: 055-5268450 of via europa@coda-apeldoorn.nl.

 Openingsprogramma

  • 14.45 uur: ontvangst in CODA Café
  • 15.15 uur: welkomstwoord door Carin Reinders,     directeur/bestuurder CODA
  • 15.20 uur: presentatie door Andy Klom, hoofd van de     Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, de heer     Klom geeft onder andere een korte schets van een Europa in crisis en de     toekomst van Europa en het belang hiervan voor de burger en het regionale     bedrijfsleven
  • 15.40 uur: woord van John Berends, burgemeester van     Apeldoorn
  • 15.50 uur: Inge van Nimwegen en Xyrian ten Napel,     eindexamenleerlingen tweetalig vwo 6 van de Koninklijke Scholengemeenschap     geven een presentatie over Europa en     jongeren
  • 16.00 uur: opening Europees Informatiecentrum 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?