Opening expo Fabrice Hünd in Salon 1813

19 februari 2017, om 15:30, Salon 1813, Deventerstraat 1813, Apeldoorn

Door Agenda

Op zondag 19 februari opent Fabrice Hünd (1961) zijn expositie in Salon 1813 aan de Deventerstraat 1813 in Apeldoorn. Fabrice beoefent na het behalen van zijn diploma aan de Rijksakademie der beeldende kunsten te Amsterdam het vak van kunstschilder al ruim 30 jaar. Hij gebruikt een grote verscheidenheid aan technieken en materialen.

Deze verscheidenheid past bij zijn warmbloedige en heftig zoekende temperament. Als ondergrond voor zijn schilderingen gebruikt hij niet alleen doek en papier, maar ook veelvuldig panelen van gerecycled materiaal of oude eikenhouten kastdeurtjes. Hij gaat uit van de picturale kracht van de beelden en in zijn beelden is altijd beweging, waardoor deze nooit vervelen. In de tachtiger jaren werd Fabrice bekend om zijn wandschilderingen in de openbare ruimte.

In het algemeen kan men concluderen dat zijn werk wortelt in expressionisme, maar in zijn 30-jarige loopbaan als kunstenaar heeft Fabrice een eigenzinnige beeldentaal ontwikkeld, die haar oorsprong vindt in het ritme van de oervormen en de liefde voor het leven in al haar verschijningsvormen, waardoor hij beslist een totaal eigen plek inneemt in de wereld van de hedendaagse schilderkunst die niet in een –isme is te duiden, tenzij men wil spreken van Fabricisme.

Sinds 2006 maakt Fabrice gebruik van de mozaïektechniek, die hij ziet als “schilderen met scherven”. In Amsterdam zijn 5 Megamozaïeken van zijn hand te vinden; duurzame kunstwerken, opgebouwd uit gerecycled keramiekmateriaal, glas, natuursteen, potscherven en resten van delftsblauwe tegels.

Fabrice werkt graag in de openbare ruimte, maar in zijn atelier op de Jacob van Lennepkade 137 te Amsterdam kan hij zich in alle rust wijden aan zijn grote passie: de schilderkunst. In 2011 kreeg het atelier ook weer de funktie van verkoopruimte en de naam Galerotiek Fabrice.

Fabrice komt op zondag 19 februari naar Salon 1813. Aanvang 15.30 uur. Entree gratis. Voor meer info: http://www.fabrice.nu/over-fabrice of www.salon1813.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?