Opening expo Kees van der Knaap en boekpresentatie Johanna Geels

3 mei 2015, om 15:00, Salon 1813, Deventerstraat 13, Apeldoorn

Door Agenda

Op zondag 3 mei presenteert Johanna Geels uit Apeldoorn haar nieuwe bundel in Grand Cafe SALON 1813. Tevens opent de Kunstenaar Kees van der Knaap zijn expositie en zorgen Sterre en Dani Nacca voor de muzikale omlijsting. Johanna Geels is dichter, schrijver en columnist bij o.a uitgeverij Marmer en HP/DeTijd. Zij publiceerde drie dichtbundels: Tuig, Detox en Wildberichten en haar debuut Tuig werd genomineerd voor de C.Buddingh’-prijs. Haar vierde bundel Vuurmakers verschijnt in 2016 en een autobiografische roman is in de maak. Sinds juli 2013 schrijft zij columns voor HP/De Tijd, ‘Over de absurdistische en poëtische kant van de dagelijkse dingen’. Ongearticuleerd Gorgelen bevat een selectie van 62 columns, waaronder enkele spraakmakende berichten van Geels, zoals De tamponmonologen, Godenschrijvers en Deze aanslag is niet gepleegd door de Turkse mevrouw in de straat, over de aanslag op Charlie Hebdo.

Kees van der Knaap is een in Den Bosch gevestigde autodidact, beeldend kunstenaar, die zich vooral bezig houdt met tekenen – grote, monumentaal aandoende werken waarmee hij de afgelopen jaren exposeerde bij o.a. Galerie Janssen en Buro Beukorkest te Eindhoven. Momenteel werkt hij aan een serie tekeningen die zijn gemaakt naar aanleiding van wandelingen over de hei bij Radio Kootwijk, het Kootwijker Zand en Kroondomein Het Loo waar hij de eiken langs de Koningslaan als onderwerp nam. Een aantal van deze werken zullen de komende weken te zien zijn in SALON 1813. De werken zijn uitgevoerd op papier of doek, met grafiet, conté, pastelkrijt en houtskool. Op internet is zijn werk te zien op de volgende sites: www.atypicalcase.com en http://thedarkdrawings.blogspot.nl/
De opening expositie en boekpresentatie start om 15.00 uur in Salon 1813 aan de Deventerstraat 13 in Apeldoorn. De entree is gratis.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?