Opening expositie “een concrete utopie”

30 maart 2013 - 24 maart 2013, om 16:00, ACEC

Door Redactie

Op zaterdag 30 maart opent kunstenaar Willem van Ballegooyen zijn expositie ” een concrete utopie” in het ACEC-gebouw. De opening vindt plaats om 16.00 uur.

Willem van Ballegooyen is begin jaren ’70 geinspireerd geraakt door het Russisch constructivisme en dit is zijn belangrijkste schilderkunstige bron geweest. Gelijk aan de Russisch constructivisten was zijn kunstenaarschap ook direct verbonden met maatschappelijke doelen en zette hij zijn kunstenaarschap in om de maatschappij te verbeteren en te veranderen. Zo heeft hij in de jaren ’70 en ’80, toen hij woonachtig was in Apeldoorn, veel grafisch werk verricht voor maatschappelijke organisaties zoals Gigant, Amnesty International en de Bond Antifascisten.

Deze tentoonstelling beslaat het vrije werk van de afgelopen 15 jaar met een kleine terugblik naar zijn tijd in Apeldoorn: een concrete kunstopvatting met een persoonlijke signatuur.

Om 17.30 uur is er gelegenheid om deel te nemen aan het kunstenaarsbuffet. De kosten hiervan bedragen 10,= bij reservering. E-mail naar gerrit@steenbergen.cc

De expositie is te zien van 27 maart tot en met 24 april

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?