Opening Indisch DNA in het ACEC

20 december 2014, van 16:00 tot 17:30, ACEC en CODA

Door Agenda

Zaterdag 20 december wordt het tweede deel geopend van de tentoonstelling Indisch DNA in ACEC. Indisch DNA is een dubbel tentoonstelling, waarvan een deel te zien is in CODA en een deel in ACEC. Deze opening vindt plaats in het ACEC. Openingstoespraken zullen worden gehouden door Carin Reinders, directeur CODA en Frans Leidelmeijer, mede samensteller van de tentoonstelling.

Na de opening is er gelegenheid deel te nemen aan het kunstenaarsbuffet uit onze mediterraanse keuken. De kosten hiervoor bedragen 11 Euro. Stuur uw reservering naar gerrit@acec.nl.

Omschrijving: 
Indisch DNA heeft zijn oorsprong in voormalig Nederlands-Indië; het land dat sinds de onafhankelijkheid van 1949 bekend staat als Republik Indonesia. Voor velen roept dit land beelden op van een indrukwekkende natuur, sawa’s, oosterse mystiek, batikkunst, sprookjesachtige wajang, eeuwenoude dansrituelen en Indische literatuur.

Maar het rijke culturele erfgoed van de Republik Indonesia omvat meer dan alleen deze associaties.Hoe gaan Indische Nederlanders tegenwoordig om met het rijke culturele erfgoed van het voormalig Nederlands-Indië en het huidige Indonesië? In welke mate beïnvloedt hun achtergrond het werk en de beeldtaal van hedendaagse kunstenaars? Speelt de huidige multiculturele westerse samenleving hierbij een rol?

CODA presenteert in samenwerking met de Stichting Indisch Erfgoed en ACEC mogelijke antwoorden op deze vragen. Deze duo-tentoonstelling is zowel te zien in CODA Museum als in ACEC. Frans Leidelmeijer, auteur en kunst- en antiekexpert, verleende zijn medewerking aan dit initiatief.

Meer weten over de Kunstenaars? Bekijk de website van ACEC

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?