Opening Jacksart Galery

12 oktober 2012, van 17:00 tot 19:00, Jacksart Galery, Stationsstraat/hoek Deventerstraat

Door Joke de Wolde

Aanstaande vrijdag, tussen 17.00 en 19.00 uur opent kunstenaar Jack Liemburg zijn nieuwe galerie, aan de Stationsstraat/hoek Deventerstraat. Ik ontmoet Jack in de galerie, waar hij de laatste hand legt aan de inrichting. Hij leidt mij rond en ik ben onder de indruk van de mogelijkheden van de ruimte. De laatste keer dat ik in het gebouw was, was toen wij onze eerste hypotheek gingen afsluiten. Dat het een lichte, open en speelse ruimte is, is me destijds beslist niet opgevallen. Jack wil het Apeldoornse publiek, en dat daar (ver) buiten, betaalbare kunst aanbieden. Zijn eigen kunst, natuurlijk, maar ook de kunst van andere lokale kunstenaars en fotografen. De galerie is elke zaterdag en elke koopzondag open en Jack streeft ernaar om het aanbod maandelijks te wisselen. Dat moet volgens hem geen probleem zijn: er zijn in Apeldoorn veel mensen die mooie dingen maken! Bij de opening exposeren bij voorbeeld dan ook kunstenaars Emiel Bruggeman en Joop van der Flier.

We verplaatsen naar het Raadhuisplein, waar we op het terras in de oktoberzon ons gesprek voort zetten. Verslag geven voor Apeldoorn Direct is geen straf! Naast de galerie aan de stationsstraat houdt Jack zijn atelier in het gebouw aan de Hoofdstraat, waar ook ik en mijn collega-fotografen en kunstenaars Emiel Bruggeman en Frans Polman huizen. Daar creeert hij zijn kunst en geeft hij zijn workshops. Commercieel? Misschien, maar is dat verkeerd? Ook een kunstenaar moet tenslotte zijn hypotheek betalen.

Enthousiast vertelt hij over de opening van zijn galerie; het belooft een waar feest te worden! Ronald van Wetering, directeur van de Rabobank, verricht de opening, daarnaast speecht Peter Kaper over vriendschap, kunst en het bedrijfsleven. Natuurlijk laat Jack ook de inwendige mens verzorgen, zo is er een snack van Kokkie, olijven en tapa’s van life’s delicious, wijn van Slijterij de Hamer en ook het plaatselijke bier de Veluwse Schavuyt zal geschonken worden. Als klap op de vuurpijl: DJ Jazzper zorgt voor de muziek! Jan Bello van Bevisible schuift bij ons aan en ik krijg een sneak preview van de bestickering (dat is vast niet het goede woord…) van het pand. Catchy wordt het moet ik zeggen, passend bij de stijl van Jack.

Ik zou zeggen, ga het zien!! Ik vind het een prachtig initiatief van Jack! Kunst is belangrijk vind ik, dat hij dat op deze manier en op deze unieke locatie onder de aandacht brengt en verkoopt, verdient zeker een kijkje!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?