Opening kindertentoonstelling Grote verhalen in CODA

8 november 2017, om 15:00, CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn 

Door Agenda

Op woensdag 8 november opent in CODA Junior, CODA Centrale Bibliotheek, de kindertentoonstelling Grote Verhalen. Hoe vertel je een verhaal? Heb je daar altijd woorden voor nodig? De tentoonstelling Grote Verhalen, met de kleurrijke sieraden van Artemis Valsamaki, laat zien dat kleine kunstwerken grote verhalen kunnen vertellen.

Kunstenaar Artemis Valsamaki (1978, Griekenland) maakt prachtige sieraden. Om de toevoeging van haar sieraden uit de Myth Series (I, II en III) aan CODA Collectie te vieren, is deze speciale tentoonstelling samengesteld. Voor Artemis zijn sieraden sculpturen die dicht op de huid worden gedragen, zo wordt het sieraad onderdeel van de drager. Het zijn uitgesproken sieraden van metaal, koper en acrylverf met veel kleuren en verschillende vormen. Voor inspiratie kijkt Artemis naar magische dieren, mythische figuren, bijzondere planten en oude gebouwen. Thema’s als hoop, liefde en angst staan hierbij centraal. Illustrator Steef Wildenbeest neemt de sieraden van Valsamaki op in zijn spannende tekeningen. Zo komen boeken, sieraden en illustraties samen in Grote verhalen!

Wat kun je doen in de tentoonstelling?
In Grote Verhalen ervaar, lees en maak je zelf verhalen. In deze speciale kindertentoonstelling zijn inspirerende boeken te vinden en kun je zelf grote verhalen tekenen en schrijven. Grote Verhalen is van 8 november 2017 tot en met 16 maart 2018 te zien in CODA Junior, CODA Centrale Bibliotheek.

Feestelijke opening
Op 8 november opent de tentoonstelling met een groot feest in CODA Junior. Kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders kunnen vanaf 15.00 uur luisteren naar spannende verhalen, eigen stripverhalen bedenken of een lampion of amulet maken in CODA FabLab. Je hoeft je niet aan te melden voor de opening, iedereen is welkom.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?