Opening nieuwbouw Groot Schuylenburg

2 november 2017, om 09:00, Groot Schuylenburg Apeldoorn

Door Agenda

Er is afgelopen periode hard gewerkt op de ‘s Heeren Loo locatie Groot Schuylenburg in Apeldoorn. Door nieuwbouw en renovatie van bestaande panden maken we ons vastgoed klaar voor de toekomst. Op 2 november opent burgemeester John Berends van Apeldoorn het vernieuwde Groot Schuylenburg officieel.

Samen bouwen aan goede zorg
’s Heeren Loo bouwt op haar eigen locaties zo mooi mogelijke woningen voor de cliënten. Dit gebeurt volgens een vast huisvestingsconcept. Dit basisconcept is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen persoonlijk begeleiders, zorgspecialisten en vastgoedadviseurs. Door dit huisvestingsconcept kunnen woningen in de toekomst eenvoudig worden aangepast naar de wensen en behoeften van de clienten. Een woning met studio’s kan bijvoorbeeld met weinig inspanning worden omgebouwd naar appartementen. Op deze manier kan ‘s Heeren Loo de woningen jarenlang flexibel gebruiken.

Het Buurtschap Achisomog
Het Buurtschap Achisomog bestaat uit acht nieuw gebouwde panden met woonruimte voor 160 oudere cliënten met dementie. Zij beschikken allemaal over een eigen studio en sanitair. De tuin en gezamenlijke woonkamer zijn ruim opgezet. De inrichting van het pand, inrichting van de omgeving zoals de tuin, het toepassen van kleurgebruik en materiaalkeuze helpen mee in het welzijn van onze cliënten.

Lobsteinlaan
Aan de Lobsteinlaan op Groot Schuylenburg is een nieuwe dagbestedingslocatie gebouwd. Het ruim opgezette pand biedt plek aan acht groepen (8-12 cliënten) die er overdag terecht kunnen voor gezellige activiteiten. De ruimtes en de tuin zijn zo ingericht dat er meerdere en zeer diverse activiteiten mogelijk zijn.

De Peppel
De Peppel dateert uit 1930 en ligt aan de rand van Groot Schuylenburg. Dit pand biedt bewoners de gelegenheid om zich te ontwikkelen in zelfstandig wonen. In totaal zijn hier 26 studio’s met eigen zit/slaapkamer en eigen sanitair ingericht. Voor cliënten zijn er drie gezamenlijke woonkamers ingericht.

Innovatieruimte
Een recreatieruimte vol met innovatieve, verrassende producten die het leven van mensen met een verstandelijke beperking mooier, makkelijker én leuker maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van: the living surface floor, een fietslabyrint, JIP hoek voor het maken van digitale levensboeken, een Virtual Reality hoek en een beweegstoel met beweegfilms op groot scherm. Door een weloverwogen plaatsing van producten, belichting en door rekening te houden met omgevingsprikkels, is de ervaring van onze cliënten zo prettig mogelijk. De ruimte is bedoeld voor cliënten, verwanten en medewerkers, maar ook voor collega zorginstellingen, leveranciers, en overige belangstellenden.

’s Heeren Loo
’s Heeren Loo, locatie Groot Schuylenburg ondersteunt in gemeente Apeldoorn al 65 jaar mensen met een verstandelijke beperking. Of het nu gaat om wonen, werken of vrije tijd. Tijdelijk of wat langer, intensief of licht, bij een locatie van ’s Heeren Loo of bijvoorbeeld ambulante ondersteuning thuis.

Programma
9.00-9.30
ontvangst met koffie en thee

9.30-9.45
welkomstwoord

9.45-10.15
gastspreker: Jeroen Kemperman (Achmea)

10.15-10.25
Groot Schuylenburg in vogelvlucht

10.30-10.45
Symbolische opening door burgemeester John Berends

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?