Opening orgelconcert serie door Wout van Andel

1 juli 2014, om 20:00, De Grote Kerk

Door Redactie

Wikimedia

Op dinsdag 1 juli a.s. start de bekende orgelserie van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk. Dit jaar zonder thema. Elke organist speelt zijn favoriete werken. Negen dinsdagen in de zomer zijn er orgelconcerten. De serie wordt afgesloten met het bekende Wilhelminaconcert op 26 augustus. Aanvang van alle concerten 20.00 uur.

Op 1 juli a.s. opent Wout van Andel vaste organist van de Grote Kerk de serie. Hij speelt onder meer werken van de componisten uit diverse Europese landen., t.w. Bach, Mendelssohn-Bartholdi, Hagen en van Duruflé. Het hele programma is te vinden op www.vriendenvandegrotekerk.nl

WOUT VAN ANDEL, (1953 Rotterdam) begon zijn muziekstudie op 4½ jarige leeftijd met pianolessen, hoewel hij al een voorliefde toonde voor het orgel. De toen geldende opvatting was dat pianospelen beter was voor de technische ontwikkeling. Op zijn 11e kreeg hij orgelles van Jan Brandwijk. Meerdere lessen ontving hij van o.a. Henk Klop te Rotterdam en Mees van Huis te Utrecht. Hij startte 1973 de vakstudie bij Nico van den Hooven aan het Utrechts Conservatorium en behaalde in 1977 het einddiploma solospel. Hij zette zijn studie nog enige tijd voort bij Ewald Kooiman te Amsterdam.

Van Andel heeft meegewerkt aan diverse cd-producties, o.a. aan de cd-boxen ‘Het Historische Orgel’ en ‘Orgels in Nederland’, en aan drie cd’s met werken van o.a. Gerrit Wielenga. Zijn nieuwste cd met opnamen van het Bätz-Witte orgel van de Grote Kerk Apeldoorn zal gepresenteerd worden op 13 september a.s. op de open monumentendag. Wout van Andel geeft dan ook het slotconcert van die dag in de Grote Kerk.

Het concert begint om 20.00 uur

Kerk open 19.30 uur

Toegang € 7,00

Kinderen tot 16 jaar gratis

Vrij parkeren achter de Grote Kerk, Loolaan 16, Apeldoorn Het hele programma (ook van de komende orgelconcerten is te vinden op de vernieuwde website van Stichting Vrienden van de Grote Kerk www.vriendenvandegrotekerk.nl)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?