Opening solo exposities Remy Huwae en Remko Koopman.

24 maart 2018, om 16:00, ACEC gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn

Door Agenda

Hierbij nodigen wij u uit voor de opening van twee solo exposities van de kunstenaars Remy Huwae en Remko Koopman.

De overzichtsexpositie van het beeldend werk van Remko Koopman (Leiden, 1974) ‘Fragments’ toont een ontwikkelingstraject dat loopt van macro-niveau (dystopische industriële wastelands) naar micro-niveau (nano-technologie).

Remy Huwae treedt voor het eerst met zijn werk in de openbaarheid. Zijn werk bestaat uit met de computer bewerkte foto’s die een hyperrealistisch beeld van de werkelijkheid geven.

 

Remy Huwaë “Digital Artist”
Opening 24 maart om 16.00 uur
Looptijd woensdag 21 maart – zondag 22 april

Hij heeft een passie voor illustreren! Fotografische beelden tot leven laten komen, ze omtoveren van statische naar speelse, gedetailleerde en eigentijdse illustraties. Dat kost veel tijd. En bergen geduld. Het is precisiewerk, een proces dat maanden duurt. Hij tekent al zijn werken in één laag, waardoor veel perspectief en diepte wordt gecreëerd. Zijn illustraties zijn strak vormgegeven, krachtig en uit scherpe lijnen opgebouwd. Dankzij hun grafische complexiteit zorgen ze voor een verrassende reeks aan kleurvlakken. Een beeld waar je nooit op uitgekeken raakt. Laat je verrassen door de vele details!

Remy heeft de opleiding Grafisch Vormgever gevolgd en jarenlang werkervaring in de grafische sector opgedaan. Al snel ontdekte hij dat Adobe Illustrator veel meer biedt dan het ontwerpen van logo’s alleen. Het is de deur naar een onuitputtelijke wereld van digitale kunst. Hij raakt geïnspireerd door levendige steden waar van alles tegelijk gebeurt. Deze inspiratie combineert hij met zijn tekenervaring. Een bevlogenheid die je in elk van zijn werken terugziet.

‘Wie stil staat in een moment en om zich heen kijkt, die ontdekt.’

 

Remko Koopman ‘Fragments’
Opening 24 maart om 16.00 uur
Looptijd vrijdag 23 maart – zondag 22 april

Fragmenten: delen die zijn afgescheurd, afgebroken of ontwricht van het oorspronkelijke geheel.

De overzichtsexpositie Fragments toont het ontwikkelingstraject van de Leidse kunstenaar Remko Koopman (Leiden, 1974) dat loopt van macroniveau (dystopische industriële wastelands) naar microniveau (fictieve nanotech). Te zien zijn puzzelstukjes uit een groter geheel, een eenheid die buiten het gezichtsveld van de toeschouwer valt. Hierdoor is het gissen naar de werkelijke schaal van de getoonde beelden. De menselijke roofbouw op zijn leefomgeving, science fiction, biologie en technologische en weten-schappelijke ontwikkelingen vormen de inspiratiebronnen voor zijn werk.

Koopman heeft een beeldtaal ontwikkeld die bestaat uit industriële architectonische bouwstenen, mechanische componenten, (micro) elektronica, bioluminescente organismen, organische weefsels en mathematische patronen. Met deze ingrediënten schetst hij toekomstvisies op het gebied van industrie, wetenschap en techniek.

Samen met Tamme de Boer vormt Koopman sinds 2006 kunstcollectief Booyabase. Vernoemd naar de Franse vissoep Bouillabaisse. Als duo zijn ze gespecialiseerd in abstracte muurschilderingen. Hiermee grijpen de kunstenaars terug naar hun basis die ligt in de underground scene van de Nederlandse wereld van de graffiti en street art. Eind jaren 80 zijn ze allebei begonnen met schilderen op straat om van daaruit bovengronds door te groeien naar de reguliere kunstwereld. Speciaal voor deze expositie maakt het Booyabase-duo een nieuwe muurschildering op locatie in ACEC.

Remko Koopman studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?