Opening Taalhuis CODA Bibliotheek

6 september 2016, om 14:00, Coda Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Op 6 september om 14.00 uur opent wethouder Kruithof van Onderwijs van de gemeente Apeldoorn het Taalhuis in CODA Bibliotheek. 
In de gemeente Apeldoorn is al een aantal organisaties actief op het gebied van formeel en non-formeel taalonderwijs en het verbeteren van digitale vaardigheden. Deze initiatieven verbinden wij in een gecoördineerd netwerk, onder de vlag van het Taalhuis Apeldoorn. Alleen door een gezamenlijke aanpak en een structurele samenwerking in de regio kunnen we laaggeletterdheid bestrijden. Het Taalhuis zal niet alleen een coördinerende rol spelen om vraag en aanbod te stroomlijnen, maar zorgt door middel van training van vrijwilligers ook voor kwaliteitsverbetering conform de richtlijnen van de landelijke organisatie Stichting Lezen & Schrijven. Uitgangspunt is zoveel mogelijk lokaal in te richten, om zo de drempel voor laaggeletterden met een taalvraag te verlagen.
Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Alliantie Taal voor het Leven door de samenwerkende partners ondertekend. Daarin staat dat deelnemende organisaties een samenwerkingsverband aangaan ter bestrijding van laaggeletterdheid in de gemeente Apeldoorn.
Na het formele deel, dat ongeveer een half uur zal duren, kunt u onder het genot van een hapje en een drankje informatie uitwisselen en kennismaken met de coördinator van het Taalhuis.
Aanmelding vooraf wordt zeer op prijs gesteld. Graag per mail via aanmelden@coda-apeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?