Opening tentoonstelling Ronald Boonacker

8 april 2017, van 14:00 tot 17:00, Wijnen en zn. Koninginnelan 40 Apeldoorn

Door Agenda

Voorjaarsproeverij 8 april 14.00-17.00 uur, beide zijn gratis te bezoeken.

Expositie is tijdens openingstijden van de winkel te bezichtigen tot eind mei 2017.

In samenwerking met de kunstuitleen Deventer organiseert Wijnen&zn een overzichtstentoonstelling van een van Nederlands meest vooraanstaande eigentijdse kunstenaars Ronald Boonacker.

Tevens is er die dag van 14.00- 17.00 de jaarlijkse voorjaarsproeverij waarbij Wijnen&zn haar mooiste voorjaarswijnen laat proeven. Onder het genot van een glaasje wijn kunt u de werken aanschouwen en een praatje met de kunstenaar maken.

Kleur, warmte en een zonnige kijk op het leven. Dat zijn de drie elementen die kunstenaar Ronald Boonacker typeren, in leven en werk.

Boonacker is een autodidact. Decennialang al reist hij al over de wereld. Op de meest uiteenlopende plekken op aarde wordt hij geraakt door landschappen, tropische stranden, eilanden, palmbomen en zonsondergangen. De immense schoonheid, de onmetelijke grootheid: op het schilderslinnen vond Boonacker eindelijk de manier om de onbeschrijfelijke beleving van de ons omringende natuur vast te leggen.

In zijn ateliers in Amsterdam en het Mexicaanse Acapulco werkt de kunstenaar aan doeken en zeefdrukken met titels als Terra di Toscana, Route du Soleil en Wegen naar Rome. Boonacker werkt overwegend met acrylverf in felle tinten en met krachtige kleuraccenten, soms afgewisseld met zilver of goud. Hoe kosmopolitisch zijn kunst ook is, de basis voor zijn doeken ligt in de Nederlandse traditionele stillevens en landschappen. Al kan hij overal aarden, Boonackers roots liggen onmiskenbaar in Nederland.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?