Opening Jeugd ‘Panda’ Kungfu School

24 februari 2016 - 28 januari 2016

Door Redactie

 

Voor de kleinsten onder ons opent er op 24 februari een nieuwe kungfu school voor de jeugd. De opening, maar ook de Jeugd Kungfu lessen zullen op woensdagmiddag plaatsvinden van 1500 – 1600 in de gymzaal aan de Tormentilstraat 69 te Apeldoorn. Iedereen heeft wel gehoord van ‘Kungfu Panda’, de lollige panda beer die de meest grappige avonturen meemaakt op zijn reis om het kungfu te gaan leren. Kungfu Panda was tevens de inspiratie voor de jeugdschoolnaam: Panda Jeugd Kungfu in Apeldoorn. De slogan van de school slogan is dan ook: ‘Denk goed, denk Panda!’

Veel ouders vinden het over het algemeen lastig om hun kind op een vorm van vechtsport of zelfverdediging te doen, omdat ze er al gauw risico’s in zien. Er is vaak wel veel animo voor jeugd judo of karate, maar dat Kung Fu voor kids ook geweldig kan zijn willen ze graag met de school duidelijk maken.

Het woord kungfu betekent globaal: tijd en energie, constant herhalen maar ook ‘oefening baart kunst’ kan  een goede uitleg zijn van het woord. Vroeger kon alles kungfu zijn, koken, maar ook een ambacht. Uiteindelijk hebben de films ervoor gezorgd dat nu het woord kungfu gekoppeld is aan vechtkunst / vechtsport. Iedereen kent het woord kungfu ook van het liedje uit 1974: ‘kungfu fighting’ van Carl Douglas. Zo bekend is het Kungfu geworden over de hele wereld.

De kinderen krijgen een betere concentratie, ontwikkelen meer zelfvertrouwen en worden motorisch beter. De lessen bevatten: elementen van judo, shaolin vormen, shaolin technieken, en natuurlijk spelletjes. Het kungfu wordt op een spelenderwijs manier aangeboden en is veilig voor uw kind.

U bent van harte welkom op de opening van 24 februari 2016 om 1500 aan Tormentilstraat 69 7322KH te Apeldoorn, meldt de organisatie. ,,Uw kind kan dan gratis meedoen met Panda Kungfu.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?