Oprheus voorstelling: De Verleiders – De val van een super-man

17 mei 2014, om 20:00, Orpheus

Door Agenda

Orpheus

Een hedendaags koningsdrama aan de Zaan
De Verleiders zijn terug in het theater! Na het overdonderende succes van De casanova’s van de vastgoedfraude, komen dezelfde makers met De val van een super-man, een spannende komedie over de boekhoudfraude bij het Ahold Concern. Over falend leiderschap, falend toezicht en zelfs zonnekoning-gedrag aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Inclusief de beslommeringen binnen de familie Heijn zelf (zoals de ontvoering van Gerrit Jan en het Oibibio-debacle van Ronald Jan).

De formule van De Verleiders is bekend: het publiek blijft niet buiten schot. Met veel genoegen nagelen wij bestuurders met hun bonus-mentaliteit aan de schandpaal, maar de acteurs dagen jóu ook uit, want wil jij ook niet meer voor minder?

De Verleiders: de val van een super-man gaat terug naar de financiële jubelstemming rond het jaar 2000, de kiem van onze huidige crisis. Ahold wordt voor de allereerste keer geleid door een niet-Heijn. Cees van der Hoeven tovert het concern om tot één van de grootste retail multinationals ter wereld. Maar het succes blijkt een illusie en de grootste boekhoudfraude ooit komt uit. Binnen één dag keldert het aandeel Ahold met zestig procent en verdampt er acht miljard euro. Van der Hoeven heeft het meest solide bedrijf van Nederland aan de rand van de afgrond gebracht en alle kopstukken van de familie komen samen voor beraad op Pudlestone Court, het Britse landgoed van de oude Heijn. De val van een super-man is een zinderende voorstelling met een fantastische apotheose. Een regelrechte AH-erlebnis!

Zaterdag 17 mei, 20.00 uur
Rabobankzaal
1e rang: € 29,50
2e rang: € 26,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?