Energiecoöperatie deA wordt 6 juni opgericht

6 juni 2012, van 16:30 tot 19:00, Informatiecentrum Ecofactorij

Door Redactie

Berry Prins

Op 6 juni wordt de coöperatie deA opgericht op de Ecofactorij. Na een jaar van voorbereidend werk, waarbij deA is gesteund door meer dan vijfhonderd aspirant-leden, start het Apeldoornse energiebedrijf deA. Beoogd directeur is Michael Boddeke. Twee jaar geleden startte hij met een groep van zeven mensen, die zich Stichting ter bevordering van duurzame energie noemt, met de ontwikkeling van de plannen: “Fantastisch dat deA een feit is en dat we aan de slag kunnen. Samen gaan we het idee nu waarmaken; energie leveren die in Apeldoorn opgewekt is. We gaan ervoor om op termijn 6000 klanten van lokaal opgewekte energie te voorzien.”

Eerste klanten in 2012
Vanaf 6 juni kan iedereen lid worden van de coöperatie. Marleen Kwast is voorzitter: “De coöperatie onderneemt initiatieven op het gebied van duurzame energie en beheert het uitvoerende bedrijf dat energie zal gaan leveren aan huishoudens in Apeldoorn.” Ondertussen start de voorbereiding van het daadwerkelijk leveren van energie. Nog in het jaar 2012 zal deA klanten werven en de eerste energie leveren.

Bevordering duurzame energie
Op 11 november 2010 is de Stichting ter bevordering van duurzame energie van, voor en door Apeldoorners opgericht. Vanuit deze stichting is gewerkt aan de oprichting van de energiecoöperatie deA. deA wil met zonnepanelen, waterkracht en biomassa duurzame energie opwekken in Apeldoorn en leveren aan de inwoners van Apeldoorn.

DeA vestigt zich vanaf 6 juni in het Informatiecentrum De Ecofactorij, nummer 18. Dit duurzame pand is tijdens de feestelijke oprichting te bezichtigen. De formele ondertekening van de statuten van Coöperatie deA is om 17.15 uur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?