Organist André Knevel in de Grote Kerk Apeldoorn

5 augustus 2014 - 4 augustus 2014, om 19:30, Grote Kerk Apeldoorn

Door Agenda

© Wikimedia commens

Op dinsdagavond 5 augustus a.s. geeft André Knevel een orgelconcert, georganiseerd door Stichting Vrienden van de Grote Kerk, op het schitterende Batz/Witte orgel van de Grote Kerk van Apeldoorn.

De organist, van oorsprong uit het Gooi afkomstig, André Knevel is al sinds 1975 in Canada gevestigd als docent en kerkorganist. In Nederland studeerde hij nog bij Willem Hendrik Zwart en in Canada heeft hij zijn studie voortgezet aan het conservatorium in Toronto. Elke zomer maakt hij een tournee door Nederland om een aantal concerten te geven. “De Grote Kerk in Apeldoorn is daarbij traditioneel een onderdeel van mijn reis die ik niet graag oversla”, aldus Knevel.

Hij speelt a.s. dinsdag, naast muziek van Carl Philipp Emanuel Bach, ook werken van minder bekende componisten als Gustav Adolf Merkel en Simon Landsman. Werken van Nederlandse bodem ontbreken niet, zoals een fantasie van Jan Mulder en een meditatie van Klaas Jan Mulder. André Knevel staat bekend om zijn improvisatietalent. Het concert eindigt dan ook met een eigen improvisatie van Knevel.

  • Het concert begint om 20.00 uur
  • Kerk open 19.30 uur
  • Toegang € 7,00
  • Kinderen tot 16 jaar gratis

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?