Orgelbespeling door Everhard Zwart

22 juli 2014, om 20:00, Grote Kerk

Door Redactie

Wikimedia

Op dinsdag 22 juli geeft organist Everhard Zwart een orgelbespeling in de Grote Kerk te Apeldoorn. Het is het vierde concert in een serie van negen die op dinsdagavond in de maanden juli en augustus plaatsvinden in de monumentale kerk aan de Loolaan. De concertgever heeft optimale vrijheid gekregen zijn repertoirekeuze te bepalen. Op het programma van Everhard Zwart staan onder meer werken van Johann Sebastian Bach, zijn vader Willem Hendrik Zwart, Franz Liszt en aan het slot van het concert prachtige werken van Feike Asma.

Everhard Zwart

Everhard Zwart is reeds sinds 1987 hoofdorganist van de Nieuwe Westerkerk te Capelle aan de IJssel. Daarnaast is hij dirigent van diverse koren. Hij is onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau en door de Société Académique d’Éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs met de ‘Medaille d’argent’, vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur. Hij is geboren te Emmen en verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen. Zijn muzikale opleiding genoot hij bij onder meer Feike Asma en aan de conservatoria te Utrecht en Rotterdam. Na het behalen van zijn conservatorium diploma vervolgde hij zijn studie bij de Franse organist Jean Guillou in Parijs en bij Günther Kaunzinger in Duitsland. Zijn eerste orgelconcerten gaf hij in de zomer van 1979. In 1983 gaf hij voor het eerst een concert in het buitenland. Zijn debuut was in Barcelona. Hierna volgden vele concerten in Europa als ook in de U.S.A. en Canada.

De concerten beginnen op 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs: € 7,00 p/p; kinderen tot 16 jaar gratis.
Kaartverkoop bij de kerkingangen, Loolaan 16, 7315 AB Apeldoorn.

Vrij parkeren achter de Grote Kerk, Loolaan 16, Apeldoorn Meer informatie vindt u op www.vriendenvandegrotekerk.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?