Orgelconcert met Peter Eilander in de Eben-Haëzerkerk

25 februari 2017, om 20:00, Eben-Haëzerkerk, Zonnedauw 8, Apeldoorn, €8,00

Door Agenda

Organist Peter Eilander zal op zaterdagavond 25 februari 2017 een concert geven op het Steendamorgel in de Eben-Haëzerkerk (Zonnedauw 8) in Apeldoorn. Tijdens dit concert speelt hij werken van Bach, Reger, Vierne en Jan Zwart. Dit concert is de tweede in een serie van drie. De avond begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 8 euro per persoon (t/m 12 jaar gratis). De verkoop is voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk. Meer info: www.facebook.com/orgelconcertenapeldoorn.

Peter Eilander is organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Hij begon zijn organisten loopbaan op tienjarige leeftijd in de Tabernakelkerk te Vaassen. In 1974 werd hij organist van de Rehobothkerk te Heerde. Vanaf 1981 is hij organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn, welke in 1995 de nieuwe kerk en in 1997 het nieuwe Steendamorgel in gebruik nam. Hij studeerde op het conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy (orgel) en Epke de Jong (piano). Daarna volgde hij interpretatielessen bij Nico Waasdorp en Jan Bonefaas. Als concertorganist speelt Peter Eilander zowel in Nederland als in het buitenland. Zo concerteerde hij in Amerika, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Ierland (Dublin), Letland (Riga), Rusland (St. Petersburg) en Spanje.

Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende opnamen op zijn naam staan. Peter heeft op 4 cd?s alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant opgenomen. Naast deze sonates (2 per cd) werden orgeltranscripties van Guilmant opgenomen uit de z.g.n. Trocadéro Livraisons. Deze werken bieden een boeiende afwisseling met de sonates. Op deze cd?s zijn de Cavaillé-Coll orgels van de St. Madeleine (Parijs), St. Pierre (Lisieux) en de St. Ouen (Rouen) te horen. Tevens werd Peter de gelegenheid geboden een kerst CD in de St. Ouen (Rouen) en een solo CD in de St. Sulpice (Parijs) op te nemen. Zie ook: www.msmrecords.nl. Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?